Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Atvirų durų dienos pradinukams

Atvirų durų dienos pradinukams

Jau tapo tradicija spalio mėnesi rengti atvirų durų dienas Vaikų literatūros skyriuje, kurių metu žaismingai ir linksmai vaikai supažindinami su biblioteka, jos teikiamomis paslaugomis.

Pirmieji bibliotekoje apsilankė Telšių Vincento Borisevičiaus katalikiškos gimnazijos antrokėliai, lydimi savo mokytojos Rasos Kasperavičienės.

Biblioteką vaikams pristatė žavingos panelės: Poezija, Alisa iš stebuklų šalies, Tvarkytoja ir Moksliukė, kurios visais atvejais buvo pasirengusios nuoširdžiai padėti vaikams. Jos susipažino su vaikais, norėjo žinoti ar jie yra buvę bibliotekoje, apie ką mėgsta skaityti.

Panelė Poezija, pristatydama poeziją mokė, kaip susirasti norimas eilėraščių knygutes. Jai talkinę antrokėliai paskaitė po eilėraštuką iš surastų eilėraščių knygučių. Alisa iš stebuklų šalies pristatė pasakų knygas. Kartu su vaikais suvaidino Š. Pero pasaką „Raudonkepuraitė“. Panelė Tvarkytoja pristatė nuotykių, fantastikos knygutes. Supažindino su A. Lindgren knygomis, pateikdama daug įdomių faktų iš rašytojos gyvenimo, pristatė knygas apie raganos Lilės nuotykius, bei spalvingųjų fėjų nuotykius. Paskutinė užduotis prie kompiuterių, surasti bibliotekos svetainę ir joje patalpintą įvairią informaciją. Šitai užduočiai vadovavo panelė Moksliukė - kompiuteristė. Susiradę bibliotekos svetainę, vaikai susipažino su vaikų literatūros skyriaus teikiamomis paslaugomis ir naudojimosi biblioteka taisyklėmis: kaip tapti skaitytoju, kaip elgtis  ir ką galima įdomaus nuveikti bibliotekoje. Po to vaikai parodė savo mėgstamus kompiuterinius žaidimus. Kadangi visi labai aktyviai ir noriai vykdė įvairias užduotis, buvo paskatinti dovanėlėmis.

Renginį pravedė Žemaitijos kolegijos kultūrinės veiklos vadybos antro kurso studentės: Gintarė Rimkūnaitė (Poezija), Kristina Jasinskytė (Tvarkytoja), Inga Jankutė (Moksliukė), Gintautė Saudargaitė (Alisa). Bibliotekos darbuotojos tikisi, kad skaitytojų gretos pasipildys naujais skaitytojais ir dėkoja Telšių Žemaitijos kolegijos studentėms Gintarei, Kristinai, Ingai, Gintautei ir jų dėstytojai Alinai Mišeikytei padėjusioms padaryti pirmą antrokų apsilankymą bibliotekoje pilną įspūdžių ir džiaugsmų.

Savaitės metu vaikams vyko užsiėmimai prie kompiuterių, kurių metu jie buvo mokomi piešti, susirasti informacijos, ją susitvarkyti, išsispausdinti. Biblioteką puošė Telšių dailės mokyklos moksleivių tapybos ant audinio darbų paroda, mokytoja Vaida Šepikaitė.

Rūta Savickienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje