Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Pristatytas fotografijų albumas "Žemaitėjė — mona meilė"

Pristatytas fotografijų albumas

Šventišką renginį literatūrine-muzikine kompozicija pradėjo Telšių kultūros centro vaikų ir jaunimo saviraiškos studijos „Entuziastai" (vad. Giedrė Kavaliauskaitė-Butkė) atlikėjai. Susirinkusiuosius pasveikino, apie meilę savo artimui, tėvynei, jos gamtai, žmonėms ir Dievui kalbėjo Telšių vyskupo augziliaras vyskupas Linas Vodopjanovas OFM. Į knygos sutiktuves atvykęs Telšių rajono savivaldybės vicemeras Petras Kuizinas įteikė fotoalbumo autoriui A.Aleksandravičiui mero padėkos raštą. Apie fotomenininką, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Garbės narį Algimantą Aleksandravičių, primindama ryškiausius jo pasiekimus, kalbėjo Žemaičių „Alkos" muziejaus direktorė Elvyra Spudytė.

A.Aleksandravičius Telšiuose nėra tiek žinomas, kiek Lietuvoje ir užsienyje, kur surengė per 90 personalinių parodų. Jis yra daugelio parodų, fotoalbumų ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos metraščių sudarytojas, keturiolikos personalinių fotoalbumų autorius. 2003 metais pripažintas geriausiu Europos, 2011 metais — Baltijos šalių portretų meistru, „Lietuvos spaudos fotografija" Auksinio kadro keturiskart nugalėtojas, Tarptautinių foto parodų keturiskart „Grand Prix" laimėtojas.

Žemaitis, Klaipėdoje gimęs ir užaugęs A.Aleksandravičius telšiškiams pats pristatė fotografijų albumą „Žemaitėjė — mona meilė", kur užfiksuoti ne tik Žemaitijos, bet ir visos Lietuvos istorijai bei kultūrai reikšmingi įvykiai, vietos, legendos ir, žinoma, gražūs, talentingi, spalvingi žmonės. Tarp jų ir telšiškiai Degaičių seniūnas Antanas Kontrimas, Žemaičių kultūros draugijos pirmininkas Stasys Kasparavičius, tautodailininkas Adolfas Kišonas, architektas Algirdas Žebrauskas, dailininkas prof. Petras Gintalas, istorikas Povilas Šverebas ir kiti. Fotografijas lydi paties autoriaus tekstai.

Fotografijų albumas „Žemaitėjė — mona meilė" — išskirtinės poligrafinės kokybės, svarbios išliekamosios informacijos, išskirtinės reprezentacinės vertės leidinys. Pats autorius rodydamas fotografijas papasakojo apie jų sukūrimą, bendravimą ne tik su žvaigždėmis, bet ir paprastais kaimo žmonėmis, kurie įamžinti jo fotografijose. Knygos pristatyme dalyvavo ir mintimis dalijosi keletas fotografijose įamžintų herojų. Autoriui už puikią dovaną savo gimtinei — fotoalbumą „Žemaitėjė — mona meilė" ir jo pristatymą Telšiuose padėkojo Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė.

Žurnalistė Danutė Jackutė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje