Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

„BALTIC STAR - 2014“ VARNIUOSE

„BALTIC STAR - 2014“ VARNIUOSE

Tarptautinio bibliotekininkų dviračių žygio „Baltic Star - 2014" dalyviai, birželio 14 dieną startavę Plungėje, Varnius pasiekė dviračiais numynę net 49 kilometrus. Pakeliui, trumpam stabtelėję Žarėnuose, žygio dalyviai buvo pavaišinti ne tik gaiviu Minijos šaltinių vandenėliu, bet turėjo progos pabičiuliauti su nuostabaus Žemaičių krašto žmonėmis, apžiūrėti miestelio biblioteką , išgirsti bibliotekininkų kasdienines godas bei jų ateities vizijas.

Varnius žygeiviai surado vasaros lietaus nupraustus. Su trumpais atilsėliais verkiantis dangus ir juodais kaspinais perrištos Lietuvos trispalvės bylojo, jog miesto rimtyje sklando Gedulo ir Vilties dienos nuotaika.

Žygio vadovė ir koordinatorė – Vilniaus Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Retų spaudinių ir rankraščių skyriaus vedėja Alma Masevičienė, nepaleisdama dviračio rankenų pasisveikinusi su būreliu varniškų, pasitinkančių svečius prie baigiamo renovuoti KJC, pristatė savo kolegas : Martyną Baltiną – Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekos internetinių technologijų specialistą, Giedrių Lekstutį – Skuodo raj. savivaldybės Viešosios bibliotekos inžinierių bibliotekinių procesų automatizavimui , Ignacą Kislauską – Klaipėdos Universiteto bibliotekos Retų spaudinių ir rankraščių skyriaus darbuotoją ir Dalią Gedminienę – Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Bibliografijos ir knygotyros skyriaus bendradarbę.

Svečius pasitikusios Telšių raj. savivaldybės K.Praniauskaitės Viešosios bibliotekos Varnių filialo bibliotekininkės Zita Macienė ir Vida Krenciuvienė visus pakvietė į savo „valdas", pasigyrė, jog knygų fonduose daugiau kaip 21 tūkstantis įvairiausių leidinių, supažindino su metraščiu ir fotoalbumais, kolegoms papasakojo apie rengiamus renginius ir rėmėjus. Garbės svečiu renginyje dalyvavo 42 metus Varniuose bibliotekininke išdirbusi Elena Dauskurtienė. Gurkšnojant kavutę Žemaičių Vyskupystės muziejaus vyr. muziejininkė informacijai ir edukacijai Alma Būdvytienė svečius supažindino su Vyskupystės ir muziejaus istorija, nustebindama visus Biržuvėnų dvare neseniai rastu radiniu „Gorskių porcelianas", pakvietė visa tai pamatyti individualiai.

Pasisėmę naujų įspūdžių Varniuose, „Baltic Star 2014" žygeiviai nakvynei apsistojo prie Lūksto įrengtoje poilsiavietėje, o rytojaus dieną jų kelionės maršrutas nusidriekė link Kelmės, iš kur per Raseinius ir Kėdainius birželio 20 dieną pasieks Kauną.Čia susikirs visų keturių komandų tarptautiniai keliai: iš Kaliningrado, Minsko, Preili (Latvija) ir Plungės.Žygio finalą vainikuos įdomi konferencija, kurioje bus analizuojama vaizdo medžiaga, pasakojama apie naujas pažintis ir kontaktus, dalijamasi gerąja patirtimi , problemomis ir jų sprendimo būdais.

Beje, „Baltic Star – 2014" seka tarptautinio „Cyclingfor libraries" projekto, vykdomo Europoje bei jungiančio viso pasaulio bibliotekininkus, pėdomis. Tie žygiai sulaukė didelio dėmesio ir pritraukė nemažą entuziastų būrį.

Varnių bibliotekos – filialo literatų būrelio „Lyra" pirmininkas - Stanislovas GENUTIS

Nuotraukoje:

Tarptautinio bibliotekininkų žygio „Baltic Star 2014" dviračiais dalyvius pirmame etape Varniuose pasitinka bibliotekos darbuotojos ir knygų mylėtojai.

 
Savanoris bibliotekoje