Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Vaikų literatūros skyriuje paroda "Visur ir visada būti savimi"

Vaikų literatūros skyriuje paroda

Telšių ,,Ateities“ pagrindinės mokyklos mokinių  dailės ir technologijų kūrybinių darbų paroda

 

Riboženklių išplėtimas vidinių poreikių jėga:

visur ir visada būti savimi.

 

Esame bėgantys, laukiantys – esame visi mokytojai, mokiniai, kurie visur ir visada išgyvena staigmeną: svarbiausia būti savimi. To ir siekia dailės mokytoja Jolanta Vaičikauskienė, pristatydama mažesnius ir vyresnius mokinius per dailės ir technologijų pamokas saviraiškos, savikalbos susitikimams. Jos mokinių darbai – tai estetinio išbaigtumo siekimas ir individualumo rezultatas, kuris prikeliamas tyla, atmintimi, apmąstymais. Tie darbai – tai ir pačios mokytojos drąsūs meninių sprendimų atspindžiai, kai per naujas technologijas ,,atgimsta“ tikrasis menas, sakralinė aplinka, archeologiniai sprendimai, grafiniai, vielos raštai, klijų ir smėlio junginiai, o sendinimo technikos sukeliamas tolių įspūdis. Nebijojimas dirbti anglimi, sangvinu – tai irgi tam tikri piešimo būdai, kai mąstoma, kaip apjungti amžinumą su modernia šiandiena. Realūs kūriniai, netgi tikslus jų praktinis panaudojimas tarsi išplečia riboženklius tarp to kas buvo ir yra, didinant išsisakymo erdvę.

Vidinė kūrybos jėga jau įprasminta tradicinių darbų ciklais: ,,Švytintys langai“ (vitražo technika), ,,Paukšteliai“ (popieriaus plastika – žemės dienai), ,,Obuolys – dėžutė“ (modelinas – Kalėdų ar mamos dienos proga), ,,Gyvybės ženklai“ (klijų ir smėlio junginiai- pilietiškumo ugdymas).

Per naujas technikas, sprendimus ir žaidimus ugdant pagarbą kūrėjui, estetinio gėrėjimosi jausmą siekiama visur ir visada būti savimi. Tikra ir gražu.

Ieva Sigita Naglienė

lietuvių kalbos mokytoja

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje