Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

„Poezijos pavasaris-2015“ Varniuose

„Poezijos pavasaris-2015“ Varniuose

Gegužės 31 dieną baigėsi dvi savaites Lietuvos miestuose, kaimuose ir miesteliuose šurmuliavę Tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris-2015" renginiai.

Su dideliu susidomėjimu sekėme mūsų rajone organizuotus „Poezijos pavasario-2015" renginius Masčio ežero pakrantėje prie „Alkos" muziejaus, Lauko Sodos parke ir Gedrimuose.

Gegužės 29 dieną – tuomet, kai „literatūrinis pavasaris" suskambo Karūžiškės dvare, šalia Medvėgalio, kai Kaune, Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje, buvo vainikuojamas šių metų „Poezijos pavasario" laureatas Vladas Braziūnas, Varniuose įvyko kuklūs „poezijos kuždesiai", pavadinti „Vandens lelijos žiedu".

Renginį organizavę literatų būrelio „Lyra" pirmininkas S. Genutis drauge su bibliotekos darbuotojomis V. Krenciuviene ir Z. Maciene poezijos gerbėjus būrin sukvietė prie vandens lelijomis pasipuošusio tvenkinio jaukioje A. Martinavičiaus – Senolių bendruomenės pirmininko – sodyboje.

Svarbiausiu idėjiniu renginio akcentu buvo prisiminimai apie mūsų Žemaitijos krašto mylimą rašytoją Juliją Žemaitę jos 170-ųjų gimimo metinių proga.

Koks gali būti „Poezijos pavasaris" be poezijos?! Tad renginyje žaismingai ir mielai buvo skaitomi S. Genučio posmai iš praėjusiais metais išleisto eilėraščių rinkinio „Rugsėjo mintys". Rinkinėlio puslapiuose kiekvienas radome save ir širdžiai mielus žodžius bet kokiai progai.

...Svaiginantį aromatą skleidė alyvos, prisotindamos palaimos pavasarinę gamtą ir žmones... Lengvo vėjelio šiurenami, tvenkinio paviršiuje tingiai suposi vandens lelijų plausteliai... Gerumas kaito mūsų delnuose ir skruostuose... Juk tai – Poezijos pavasaris!

Literatų būrelio „Lyra" narė Gendvika ČIUŽIENĖ

 
Savanoris bibliotekoje