Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

SKAITAU DRAUGUI

SKAITAU DRAUGUI

Dirbdama bibliotekoje, bendraudama su mažaisiais skaitytojais, su draugų bei pažįstamų vaikais, pastebiu tendenciją: šiuolaikiniai vaikai skaito vis mažiau. Tėvai, užsiėmę savo reikalais, mažai domisi, ar jų atžala paima knygą į rankas, ir viską palieka mokyklai. O pačius vaikus nuo knygų vis dažniau atitraukia šiuolaikinės pramogos: kompiuteriai, išmanieji telefonai, planšetės ir taip toliau.

Tačiau skaityti vaikams yra svarbu: neatsiverčiant knygų, vaiko fantazija nėra lavinama, todėl prastėja ir mokymosi rezultatai. Juk skaitymas – įgūdis, kurio reikia mokantis. Todėl reikia, kad vaikai ne tik mokėtų skaityti, bet ir pats skaitymo procesas jiems teiktų malonumą.

Kilo idėja, vaikų skaitymo skatinimui (ne) tradicinėje aplinkoje, pasitelkti geriausią visų vaikų draugą - šuniuką. Lapkričio 18 dieną Plungės šunų mylėtojų klubo narė Jurgita Einingienė su savo augintine svečiavosi Luokės gimnazijoje 2-okų klasėje. Užsiėmimų metu ji mokinius supažindino su šunų veislių įvairove, vaikai sužinojo apie šunų kūno „kalbą", šunų paskirtį ir atliekamus darbus. Su jais buvo kalbama apie šunų gerovę, atsakingą priežiūrą.

Labiausiai vaikams patiko Jurgitos atsivežta augintinė – niūfaundlendų kalytė Pūga. Sužavėjo jos įspūdingas dydis, purus kailis, o kai paaiškėjo, kad Pūga net moka skaičiuoti, kilo tikros ovacijos... Pavargusiai Pūgai vaikai su malonumu paeiliui balsu skaitė knygelę „Linksmiausi niufaundlendės Gritos nuotykiai". Kaip nuostabu skaityti, kai klausosi draugas! Valanda prabėgo nepaprastai greitai. Mokiniai, niūfaundlendei Pūgai, iki pavasario pažadėjo perskaityti daug knygelių ir susitikti dar kartą.

Renginį organizavo Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Luokės filialo vyr. bibliotekininkė Diana Šimkuvienė.

 
Savanoris bibliotekoje