Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Koks adventas be poezijos?

Koks adventas be poezijos?

Poetai neskaitys manų eilių,
Eiliniai žmonės girs iš mandagumo.
Bet kartais nerašyti negaliu,
Kaip negaliu nepasimelst per sumą.
(A. Paškevičius „Seni takai")

Gruodžio 4 d. į „Knygų Kalėdų" popietę bibliotekoje susirinko nemažas būrys tryškiečių. Šventę pradėjome Knygų Kalėdų eglutės įžiebimu, o tada nusiteikėme poezijos klausymui. Savo naujas knygas „Seni takai" ir „Grįžtant namo" pristatė Anicetas Paškevičius. Nors autorius save vadina „atėjūnu, nemokančiu vietinių kalbos", bet per keliolika čia pragyventų metų jau yra artimai susijęs su žemaitiška aplinka. Tai atsispindi ir jo kūryboje - temos artimos ir pažįstamos: „Tas miestelis prie Virvytės – Tryškiai, daug už jį aplinkui mažesnių...", žinomos vietos – „...čia buvo ir išliko kumetynas, kiauri stogai po samanom, berželiais...", atpažįstami žmonės, šventės. Eilėraščių buvo miela klausytis – šiltai ir jautriai dėstomos mintys, taiklūs pastebėjimai, graži kalba. Klausytojai nebuvo pasyvūs – autoriui teko atsakyti į įvairiausius klausimus: kas įkvepia kūrybai, kas yra griežčiausias kritikas, kam pirmiausia perskaitomi nauji eilėraščiai ir t. t.

Prie puodelio arbatos pasidžiaugėme turiningai praleistu laiku, padėkojome autoriui ir nutarėme visi vėl susitikti sausio mėnesį. Paaiškėjo, kad tarp susirinkusiųjų esama ir daugiau kuriančių žmonių: Vida rašo eiles, Verutė – prozą. Lauksime kitų skaitymų ir tikėsimės atrasti naujų talentų.

Paskui apžiūrėjome parodėlę „Senolių advento papročiai" ir aptarėme žemaitiškus Kūčių patiekalus, kuriuos ruošime adventinei vakaronei, vyksiančiai gruodžio 19 dieną.

Vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje