Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2016 » Mokiniams įdomi bibliotekininko profesija

Mokiniams įdomi bibliotekininko profesija

Mokiniams įdomi  bibliotekininko profesija

Palinkėjimai 7 klasės mokiniams: skaitykite knygas,
nes „knygos lavina sielą, kelia ir stiprina žmogų,
žadina geriausius troškimus, ugdo protą ir sušildo širdį.
(V. M. Tekerėjus)

    Nedažnas moksleivis svajoja būti bibliotekininku. Tam įtakos turi ir aplinkos suformuotas stereotipinis požiūris, neįvertinantis fakto, kad šiuolaikinė biblioteka sparčiai keičiasi. Kartu keičiasi ir šiuolaikinis bibliotekininkas. Koks jis? Koks jo vaidmuo šiandien? Kokį jį mato žmonės? Ar jis yra pakankamai vertinamas? Į šiuos ir kitus klausimus pirmadienį buvo bandyta atsakyti diskusijoje su Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos septintokais, atėjusiais  į biblioteką su  auklėtoja Aušra Adomaitiene profesijų dienų „Sėkmingos karjeros tryškietis“ metu.

     Trumpai papasakojau apie mūsų biblioteką, apie tai, kaip ji keitėsi per 26 mano darbo metus, kokia ji dabar. Pakalbėjome apie tai, kad šiuolaikinė biblioteka yra patrauklesnė - atvira, novatoriška ir draugiška skaitytojui, atliekanti ne tik dokumentų kaupimo, saugojimo funkcijas, bet teikianti ir informacinį aptarnavimą, besistengianti sudominti vaikus, pritraukianti naujus skaitytojus, diegianti naujas technologijas. 

     Moksleiviai buvo paruošę daugybę klausimų: klausinėjo apie darbo pobūdį, džiaugsmus ir sunkumus darbe, asmenines savybes, reikalingas dirbant bibliotekoje, apie mokymosi institucijas, kurios ruošia bibliotekininkus ir t. t. Teko pasakoti ir  autobiografiją, ir atskleisti savo pomėgius. Į klausimą, kodėl verta rinktis šią profesiją, atsakiau R. de Bury žodžiais iš „Knygos pamėgimo“: „Prisiartinęs prie knygų, niekad nerasi jų miegančių, paklaustos jos neslepia savo minčių, jei klysti, jos nebara, padaręs kvailystę, neišgirsi jų pašaipos...“

 

Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje