Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2016 » Jaunieji skaitytojai kovėsi literatūriniame protų mūšyje

Jaunieji skaitytojai kovėsi literatūriniame protų mūšyje

Jaunieji skaitytojai kovėsi literatūriniame protų mūšyje

Lapkričio 29 d. Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko literatūrinis proto mūšis. Tai yra Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento (VJLD) vykdomas projektas, skirtas bibliotekų metams. Renginį vedė VJLD Tyrimų ir sklaidos skyriaus vadovė Inga Mitunevičiūtė ir aktorė Virginija Kuklytė. Dalyvavo septynios 4 - 5 klasių komandos iš Telšių „Germanto“, „Atžalyno“, „Ateities“ progimnazijų, „Saulėtekio“ pradinės mokyklos, Vincento Borisevičiaus gimnazijos ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Telšių skyriaus, kuriam atstovavo Viekšnalių progimnazijos penktokai. Keturių turų žaidime vaikai stengėsi prisiminti skaitytas knygeles ir kuo tiksliau atsakyti į užduotis. Komandos skaičiavo Eglės žalčių karalienės vaikus, turėjo prisiminti, koks gyvūnas padeda našlaitei Sigutei, ką įsimylėjo arklys pasakoje „Arklio Dominyko meilė“ ir atsakinėjo į daugybę kitų klausimų. Pasibaigus proto kovoms, suskaičiavus rezultatus, daugiausia taškų surinko ir nugalėtojais tapo Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos ketvirtokų komanda „Insuliukai“. Komanda apdovanota stalo žaidimu „Dixit“. Antra liko Telšių „Saulėtekio“ pradinės mokyklos „Litera“ komanda. Protmūšio dalyviai neliko be prizų ir saldžių vaišių.

Komandoms įteikti spalvingi Linos Žutautės plakatai „Vaikas knygoje – knyga vaike“. Literatūriniais protmūšiais siekiama, pasitelkus žaidimą, propaguoti skaitymo kultūrą, skatinti vaikų susidomėjimą knygomis, padėti jiems atrasti gerą ir vertingą literatūrą bei ugdyti kūrybiškumą.

Šis projektas įtraukia ne tik vaikus, bet ir su jais dirbančius suaugusiuosius – mokytojus ir bibliotekininkus skatindamas juos bendradarbiauti, suvienyti jėgas siekiant bendro tikslo – užauginti skaitančią, mąstančią ir kuriančią kartą.

Rūta Savickienė

 
Savanoris bibliotekoje