Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2017 » Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Tryškių bibliotekoje

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Tryškių bibliotekoje

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Tryškių bibliotekoje

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Tryškių bibliotekoje tradiciškai prasidėjo vaikų literatūros skyriuje. Skaitymuose „Ne medis, bet su lapais" dalyvavo Tryškių vaikų darželio vyriausieji – „Pelėdžiukų“ grupė su auklėtoja Raimonda Valiuviene. Skaitymus šiemet papildėme edukacine veikla – minėme mįsles apie knygas, žaidėme žaidimą „Surask knygą“, kurio metu vaikai pagal spalvotas knygų viršelių korteles turėjo surasti knygas. Skaitymams pasirinkome greičiausiai surastą gražiai iliustruotą knygą – R. Joni „Uodega“. Pasiklausę pasakos vaikai vartė „kalbančias“ knygas ir spalvino „knygų“ berniuką.


Visą savaitę bibliotekoje veikė leidinių paroda „Lietuviška knyga nuo 1912-ųjų...“. Didžioji dalis parodos leidinių – Lietuvių kultūros židinio Niujorke Antano Maceikos bibliotekos dovanotos knygos, išleistos Niujorke, Bostone, Čikagoje, Londone. Labiausiai lankytojus sudomino „Visuotinoji historija satyroje“ (1912), K. Puidos „Apysakos“ (1915), T. Zell „Gyvulių protas“ (1915) ir kt., o linksmiausiu ir daugiausiai diskusijų sukėlusiu leidiniu pripažintas V. Kamantausko „Trumpas kalbos netaisyklingumų ir barbarizmų žodynėlis“ (1928), liudijantis, kad kalbos kultūros problemos visada buvo svarbios. Populiari visą savaitę buvo ir gausiai papildyta naujų knygų lentyna.
Penktadienį su skaitytojais, bendruomenės nariais, rėmėjais dalinomės nuomonėmis ir idėjomis, kaip viešinti bibliotekos paslaugas, naujoves, skatinti skaitymą. Daugumos nuomone, bibliotekoje turi vyrauti dermė tarp knygos, aukštųjų technologijų ir kitų veiklų. Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų: čia ateinama mokytis, tvarkyti įvairių reikalų, spręsti problemų, kurti. Kiekvienas išsakytas pageidavimas – rengti protų mūšius, organizuoti susitikimus su kraštiečiais, suburti kuriančius žmones, įtraukti bendruomenę į kraštotyros kaupimą ir sklaidą, prie bibliotekos įkurti senjorų klubą, organizuoti stalo žaidimų varžybas ir t. t. – bus įtrauktas į bibliotekos darbo planus ir, norėtųsi tikėti, įgyvendintas. Malonu bendrauti su idėjų turinčiais ir skaityti mėgstančiais žmonėmis, o dar maloniau, kad jie stengiasi skaitymo bei pažinimo džiaugsmu užkrėsti ir kitus.

Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje