Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2017 » Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Tryškių bibliotekoje

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Tryškių bibliotekoje

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Tryškių bibliotekoje

Šiaurės šalių bibliotekų savaitę pirmadienio rytą pradėjo darželinukai su auklėtoja Raimonda Valiuviene. Pirmiausia vaikai apžiūrėjo parodėlę „Įdomiausios knygų iliustracijos“, susipažino su dideliu Europos žemėlapiu, sužinojo, iš kokių tolimų kraštų atkeliauja troliai, Kalėdų senelis ir šiaurietiškos pasakos. Pagal amžių skaitymui pasirinkome T. Jansson pasaką „Muminukas ir žvaigždė“, o kaip tikri Šiaurės šalių bibliotekų savaitės dalyviai pasidarėme po vėliavėlę su šventės logotipu. Vaikiškas dekoracijas pakeitė knygų paroda „Šiaurės šalių rašytojai. Verta paskaityti“, nes vakarėjant į biblioteką susirinko suaugusieji skaityti ištraukos iš suomių rašytojos Ulla-Lena Lundberg romano „Ledas". „Ledinį“ pasakojimą sušildė deganti žvakė ir karšta arbata.
Penktadienį į kūrybinį užsiėmimą bibliotekoje atėjo Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos moksleiviai su mokytoja Vilma Vitkauskiene. Šiaurės šalių bibliotekų savaitės tema „Šiaurės salos" atsispindėjo jų sukurtose vieno lapo knygose, kuriose jie piešė savo įsivaizduojamas salas.
Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiai suteikė progos vaikams ir suaugusiesiems susipažinti su Šiaurės šalimis, jų rašytojais, ir drauge pakeliauti po knygų pasaulį.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje