Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2017 » Trečiadienį Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įžiebė pirmąją Lietuvoje Kalėdų eglę ir paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią.

Trečiadienį Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įžiebė pirmąją Lietuvoje Kalėdų eglę ir paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią.

Trečiadienį Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įžiebė pirmąją Lietuvoje Kalėdų eglę ir paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią.

Septintą kartą vykstančios „Knygų Kalėdos“ šalies žmones šiais metais kviečia dovanoti knygas savo bibliotekai – arčiausiai esančiai, mėgstamiausiai, dažniausiai lankomai, o gal dar neatrastai, teigia Prezidentūra. Tradicija tapusiame renginyje Prezidento rūmų Baltojoje salėje dalyvavo ir Telšių viešosios bibliotekos atstovė Jurgita Dubinskienė.
Per šešerius metus akcija „Knygų Kalėdos“ tapo visuotiniu, knygų bičiulius visoje šalyje sutelkiančiu judėjimu. Knygas dovanoja bibliotekų skaitytojai, bendruomenės, verslo ir visuomeninės organizacijos, leidėjai ir rašytojai bei užsienio šalių ambasados. Per visą akcijos laikotarpį mūsų šalies bibliotekoms jau padovanota apie 225 tūkstančiai knygų.
Iki sausio 6 dienos bibliotekos laukia knygų, kurių įsigyti galima „Knygų namų“, „Pegaso“, „Vagos“, nepriklausomuose knygynuose, prekybos centruose ir knygų prekybos portaluose. Knygas galima palikti knygynuose arba nunešti į savo biblioteką.
Prezidento rūmų Baltojoje salėje pasirodymą vaikams ir akcijos bičiuliams dovanojo spektaklio „Laimė yra lapė“ komanda. Ceremoniją vainikavo iš naujo per Kalėdas atgimstanti legendinė Tomo Augulio daina „Kalėdų naktį tylią“, kurią atliko dainos autorius, Algirdas Kaušpėdas, Donatas Montvydas, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis, Maksas Melmanas, Jurgita Jurkutė, Beata Nicholson, radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius.

Jurgita Dubinskienė

Nuotraukos Roberto Dačkaus
ir Jurgitos Dubinskienės

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje