Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Ponas Mersedesas

Ponas Mersedesas

Ponas Mersedesas

Autorius: Stephen King

Viską pastatęs ant kortos, spaudžiamas laiko detektyvas su keistokais pagalbininkais iš paskutinių jėgų stengiasi sučiupti žudiką maniaką.
Paryčiui viename Amerikos mieste šimtai darbo ieškančių vyrų ir moterų laukia prasidedant darbo vietų mugės. Jie pavargę, sušalę, apimti nevilties. Staiga, praplėšęs rūko maršką, tarsi iš niekur išnyra vienišas vairuotojas, vogtu mersedesu įlekia į minią, pavažiuoja atbulas, rėžiasi dar sykį ir pražudo daug nekaltų žmonių. Aštuoni miršta, penkiolika sužeista. Žudikas pasprunka.
Praėjus daugiau nei metams pensininkas detektyvas inspektorius Bilas Hodžesas, kuriam vis dar neduoda ramybės šis neišaiškintas nusikaltimas, nuobodžiai stumdamas dienas prie televizoriaus kartais pasvarsto, ar verta gyventi toliau. Tačiau gavęs beprotišką pono Mersedeso laišką, kuriame šis puikuojasi savo darbeliais, Hodžesas, norėdamas užkirsti kelią dar vienam pražūtingam išpuoliui, įsitraukia į tyrimą.
Romane Ponas Mersedesas įtempto siužeto virtuozas S. Kingas pasakoja apie kovą tarp gėrio ir blogio, o autoriaus gebėjimas perprasti psichopato sąmonę sukrečia ir įsimena ilgam.

 
Savanoris bibliotekoje