Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Smegenys. Pasakojimas apie tave

Smegenys. Pasakojimas apie tave

Smegenys. Pasakojimas apie tave

Autorius: David Eagleman

Kaip gyvenimas formuoja mūsų smegenis, o smegenys – mūsų gyvenimą.
David Eagleman (Deividas Iglmanas, g. 1971 m.) – Stanfordo universiteto neuromokslininkas. Jo moksliniai tyrimai publikuojami daugelyje žurnalų, iš jų Science ir Nature. Jis – bestseleriais tapusių knygų „Sum“ ir „Incognito“ (lietuviškai išleido „Tyto alba“, 2014 m.) autorius, rašo tekstus ir veda laidą The Brain BBC.
Mūsų smegenys – tai tarsi vaizdo kamera, fiksuojanti realybės atspindžius, tarsi istorijų pasakotojas, leidžiantis mums suprasti, kas vyksta aplinkui. Be jų mes nežinotume, kas esame, ir tikriausiai nebūtume tokie, kokie esame. Smegenys yra mūsų realybės suvokimo ir mūsų tapatybės garantas, visos mūsų mintys, prisiminimai, potyriai ir svajonės kyla iš jų. Tačiau ką mes žinome apie tai, kaip jos veikia?
Amerikiečių neuromokslininkas Davidas Eaglemanas knygoje kalba apie ekstremalaus sporto pasaulį, baudžiamąją teisę, genocidą, smegenų chirurgiją, robotiką, nemirtingumo paieškas ir veda mus į mūsų pačių smegenų gelmes. Kas yra realybė? Kas esu „aš“? Kaip aš priimu sprendimus? Kodėl mūsų smegenims reikia kitų žmonių? Kur link judame kaip rūšis, kuri tik dabar po truputį pradėjo perimti šio judėjimo vadžias į savo rankas?
Skaitykite – kelionė po mūsų vidinį kosmosą prasideda!

 
Savanoris bibliotekoje