Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Šešėlių kuždesys

Šešėlių kuždesys

Šešėlių kuždesys

Autorius: Jan-Philipp Sendker


„Šešėlių kuždesys“ – jautrus ir įtraukiantis pasakojimas apie skausmą, netektį, prisiminimus, pasitikėjimą, draugystę, susitaikymą, atleidimą ir meilę.
Po skaudžios netekties iširus šeimai, Polas nusprendžia pasislėpti nuo pasaulio atokioje Honkongo saloje. Sąmoningai pasirinkęs vienatvę, jis bet kokia kaina vengia žmonių ir visomis jėgomis puoselėja širdyje išlikusias praeities nuotrupas. Jo susikurtas kiautas pamažu ima eižėti sutikus savų kančių patyrusią Kristiną, o prie žmonių vėl artintis priverčia netikėtas prašymas padėti dingusio žmogaus byloje.
Su bičiuliu iš vietos policijos sekdamas nusikaltimo pėdsakais, Polas įsipainioja į paslapčių, korupcijos ir pavojų voratinklį. Tuo pat metu jis ima vaduotis ir iš savo vidinio voratinklio. Gimstantys jausmai jį mylinčiai moteriai priverčia Polą atmerkti akis, pažvelgti į skaudžią praeitį, pamažu susitaikyti su netektimi ir atleisti sau.
Jau pats pirmasis Jano-Philippo Sendkerio (Janas Filipas Zendkeris) romanas „Širdies dūžiai“ tapo bestseleriu, o autorius imtas lyginti su Paulo Coelho ir Laurent’u Gounelle’iu („Dievas visada keliauja incognito“). Sulig kiekvienu nauju jo romanu vis daugiau žmonių visame pasaulyje pasineria į nuostabią, jaudinančią, poetišką ir rytietiškomis spalvomis nuspalvintą autoriaus kuriamą realybę.

 
Savanoris bibliotekoje