Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Didžiausia iš visų

Didžiausia iš visų

Didžiausia iš visų

Autorė: Malin Persson Giolito

Nepaprastas naujas romanas... tam tikrais atžvilgiais panašus į „Merginą su drakono tatuiruote“, kita vertus, Maja pati pasakoja savo istoriją, todėl su ja susipažįstame artimiau nei su Lisbete Salander... Autorė, Malin Persson Giolito, rašo itin meistriškai. Ilgai verčia mus spėlioti, kaip klostysis įvykiai, ir kai galiausiai viskas išaiškėja pasirodo akivaizdu, kad kitokia pabaiga nė netiktų.
Didžiausi turtuoliai retai susiduria su gyvenimo sunkumus kenčiančiais žmonėmis, bet Jušholmo gimnazijoje tai nutiko. Penki paaugliai ir gera linkintis mokytojas. Jų bendravimas baigiasi katastrofa. Po devynių mėnesių aštuoniolikmetė Maja stoja prieš teismą.
„Nežinau, kaip pajėgsiu viso to klausytis, tačiau nekreipti dėmesio būtų pavojinga. Nes tada girdžiu garsus. Garsą, kai jie įėjo į klasę ir nutempė mane, garsą, kai Sebastiano galva trinktelėjo į grindis, tarsi būtų tuščia. Vos tik atsipalaiduoju, garsas sugrįžta ir aidi manyje. Aš suleidžiu nagus sau į delnus ir stengiuosi iš ten ištrūkti, bet tai nepadeda. Negaliu to atsikratyti. Mano smegenys parvelka mane atgal į tą prakeiktą klasę.“
Neįtikėtinai meistriškai papasakota istorija, kurios kiekvienas sakinys pulsuoja įtūžiu, kuri parašyta tokia taiklia, aiškia ir aštria tarsi skustuvas šnekamąja kalba, kad šiai rašytojai prilygsta tik nedaugelis jos kolegų.

 
Savanoris bibliotekoje