Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Jis bijo, ji panikuoja. Kaip suprasti paslėptas baimes, kenkiančias tarpusavio santykiams

Jis bijo, ji panikuoja. Kaip suprasti paslėptas baimes, kenkiančias tarpusavio santykiams

Jis bijo, ji panikuoja. Kaip suprasti paslėptas baimes, kenkiančias tarpusavio santykiams

Autoriai: Steven Carter ir Julia Sokol

Stevert Carter ir Julia Sokol - perkamiausios knygos „Vyrai, kurie negali mylėti" autoriai šioje knygoje "Jis bijo, ji panikuoja" nagrinėja vyrų ir moterų savybes, kurios juos skatina ištarti: „Aš tavęs bijau, eik šalin". Tai vertingos įžvalgos.
Ar neišspręsti įsipareigojimų konfliktai galėtų užtemdyti jūsų ateities laimę? Atsakykite į klausimus ir sužinokite.
Ar jūsų partneriui atrodo, kad jūsų susituokę bičiuliai nuobodžiai gyvena?
Žmonės niekada „nesiryžta" įsipareigoti. Jie vis ieško „tobulo" partnerio, nors realybėje jo gali nebūti.
Ar susipažinote su meilužio draugais ir šeima? Jei ne, tai akivaizdu, kad partneris visomis išgalėmis šito vengia. Ar partnerio dėmesys jums padidėja, kai bandote jį palikti? Bijančių įsipareigoti žmonių meilė negąsdina tol, kol ją gali susigrąžinti. Jie godžiai jos vaikosi - po to pasitraukia. Ar jūsų partnerį traukia nepasiekiami mylimieji? Jei jo paskutinė meilužė buvo ištekėjusi, o jos mylimasis gyveno atskirai, tuomet jūsų artumas partneriui gali pasirodyti per glaudus.
Yra daugybė įsipareigojimo konflikto priežasčių. Kai kurios moterys teisėtai bijo įstrigti tradicinėje santuokoje, kurioje mažai erdvės augimui. Vyrai nerimauja, kad iš jų tikimasi aprūpinti šeimą finansais. Kai kurie žmonės baiminasi pasikartojančio disfunkcinės šeimos modelio. Kiti abejoja ištikimybe ar savo sugebėjimu mylėti visą likusį gyvenimą.
Kai kurių žmonių priežastys realios ir logiškos. Kiti negali paaiškinti, kodėl vien nuo minties „viena meilė / vieni santykiai" kilusi baimė sugniaužia širdį. Iš tikrųjų, priežasčių, kodėl mes nerimaujame dėl įsipareigojimo, yra daug - kaip ir susirūpinusių žmonių.

 
Savanoris bibliotekoje