Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Palaidotas

Palaidotas

Palaidotas

Autorius: Jussi Adler-Olsen

Grįžęs iš kelionės po Afriką, kurioje lankėsi darbo reikalais, netikėtai pradingsta valstybės tarnautojas. Dingusiojo šeima nori sužinoti, kas atsitiko jų artimajam, ir reikalauja atsakymų iš skyriaus „Q“, vadovaujamo inspektoriaus Karlo Mjorko. Tačiau mįslė, kurią užmena valstybės tarnautojo dingimas, regis, bus ne iš tų, kurias lengva išaiškinti. Gal inspektorius ir jo komanda atsakymų ieško ne ten? Aiškėja, kad raktas, padėsiantis atskleisti šią bylą, yra čia pat – Kopenhagoje, o atvesti iki jo pareigūnus gali vienintelis žmogus...
Į tyrėjų akiratį pakliuvęs penkiolikametis Markas Džeimsonas – protingas, gyvenimo sunkumų užgrūdintas paauglys, gyvenantis nuolat apimtas baimės ir besislapstydamas miesto šešėliuose... Nuo ko bėga Markas ir kokią paslaptį jis žino, jei dėl jos verta net žudyti? Kas sieja paauglį su paslaptingu valstybės tarnautojo dingimu?
Jussi Adleris-Olsenas gimė Kopenhagoje 1950 m. garsaus psichiatro šeimoje. Mokėsi medicinos, sociologijos ir kinematografijos, prieš pradėdamas rašyti dirbo žurnalo redaktoriumi ir leidėju. Adleris-Olsenas jau buvo garsus ir vertinamas Skandinavijoje, kai parašė pirmąjį iš šešių romanų apie „Q“ skyrių. Jo detektyvai „Moteris narve“, „Kaltė“, „Fazanų žudikai“, „Atpirkimas“ išversti į 40 kalbų ir daugelyje šalių atsidūrė bestselerių viršūnėse. Kaip geriausio metų skandinavų detektyvo autorius Jussi pelnė „Stiklinio rakto“ apdovanojimą, kurį anksčiau yra gavę Henningas Mankellis, Stiegas Larssonas ir Jo Nesbø.

 
Savanoris bibliotekoje