Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Nepaisant išbandymų

Nepaisant išbandymų

Nepaisant išbandymų

Autorė: Penny Vincenzi

Penny Vincenzi trilogija „Laiko pinklės“ – šiuolaikinis šedevras.
„Nepaisant išbandymų“ – antrasis įspūdingos trilogijos apie Litonų dinastiją romanas, įtraukiantis į aukštuomenės intrigų, skandalų ir kūniškų pagundų kupiną pasaulį ir nukeliantis iš hedonistinio XX amžiaus trečiojo dešimtmečio į nacių iškilimo ir Antrojo pasaulinio karo laikus.
Ledi Selija Liton drąsiai gali savimi didžiuotis. Per dvidešimt metų ši valinga, aštraus proto moteris kartu su vyru Oliveriu žinomą Londono leidyklą pavertė tikra leidybos imperija. Tačiau jos šeimos gyvenimas yra kur kas chaotiškesnis. Jai vis sunkiau kontroliuoti savo vaikus, žengiančius į suaugusiųjų pasaulį.
Leidykloje pradėjęs dirbti vyriausiasis sūnus Džailsas nepateisina motinos lūkesčių ir kelia jai tik nusivylimą. Talentingoji Bartė Miler, Selijos išauginta kaip tikra dukra, sprunka toli už Atlanto, tarsi norėtų atsiriboti nuo Litonų šeimos. Ambicinga mergina pavargo jaustis dėkinga – ji nori visko pasiekti savo jėgomis. O štai Selijos gražuolės dvynės dukros Adelė ir Venecija vėjavaikiškai tebesimėgauja prašmatniu gyvenimu. Sulaukusios aštuoniolikos jos nė neįsivaizduoja, kad galėtų būti kitaip, kol susiduria su likimo kaprizais. Selijos numylėtinis jaunėlis Kitas kone tobulas, bet ima ir įsimyli visai sau netinkamą merginą.
Jų visų planus ir jaunatviškas svajones grasinasi sujaukti artėjantis karas. Jaunajai Litonų kartai teks gyventi nerimo ir siaubo persmelktu laiku, bet, nepaisant visų išbandymų, stengtis išlikti, kurti ir mylėti.
Audringas, kelias kartas, tris dešimtmečius ir du žemynus aprėpiantis romanas. Įtaigus, gundantis žodį puikiai valdančios autorės sukurtas pasaulis kupinas įtikinamų personažų, šypseną keliančių ekscentrikų ir manipuliuotojų.

 
Savanoris bibliotekoje