Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Machiavelli. Gyvenimas ideologijos šešėlyje

Machiavelli. Gyvenimas ideologijos šešėlyje

Machiavelli. Gyvenimas ideologijos šešėlyje

Autorius: Paul Oppenheimer

Paul Oppenheimer (Polas Openheimeris) – The City College of New York lyginamosios literatūros profesorius. Jo knyga „Machiavelli: gyvenimas ideologijos šešėlyje“ – autentiškais dokumentais ir istoriniais šaltiniais paremta studija apie garsųjį XV a. rašytoją, istoriką ir politikos teoretiką. Tačiau ne tik. Čia kaip gyva iškyla ankstyvojo Renesanso laikų Florencijos respublika ir visa to meto Italijos istorinė, politinė, kultūrinė situacija.
Tai knyga apie neeilinio likimo asmenį, formavusį valstybę ir valstybės įtaką unikaliai asmenybei.
Nicolo Machiavellis – viena ryškiausių Florencijos respublikos figūrų. Jis formavo Florencijos respublikos politiką, jis palaikė ryšius su užsieniu ir popiežiumi. Jis – neginčijamai vienas svarbiausių politikos teoretikų, kurio fundamentalūs teiginiai apie politinę galią ir valdžią ir iki šiol tebėra stebėtinai aktualūs.
Jo mąstymas buvo nepaprastai paradoksalus ir įžūliai novatoriškas. Jis sukūrė radikalias teorijas apie klastą, išdavystę, socialines transformacijas, išsiskiriančias savo negailestingumu ir šaltu apskaičiavimu. Originalus, klastingas, nepaprastai įtakingas, patyręs ir valdžios aukštumas, ir atstūmimą, Nicolo Machiavellis buvo ir tebėra viena kontroversiškiausių ir įdomiausių visuomenės ir politikos figūrų.
Jo gyvenimas ir pažiūros – ir raktas šiuolaikinei politikai, ir jos veidrodis.

 
Savanoris bibliotekoje