Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Gyvenimas etc.

Gyvenimas etc.

Gyvenimas etc.

Autorius: Justinas Kisieliauskas

...žinai, galėjom ir nesusitikti, bet še tau, susitikom vėl...
Taip į skaitytoją kreipiasi antrąją poezijos knygą leidžiantis socialinių tinklų Šekspyro vardą pelnęs Justinas Kisieliauskas. Praėjus dvejiems metams po pirmosios – populiariausių leidinių sąrašuose atsidūrusios – knygos „Meilė etc.“ autorius pristato naują kūrinį, kuriame – ne vien meilė.
„Pirmoji knyga buvo gana saldi, – pasakoja Justinas. – „Gyvenimas etc.“ – kiek sprangesnis, kartais šviesus, spalvingas, o kartais – niūrus ir skandinantis. Žodžiu, magiškai visoks. Toks, koks ir gyvenimas.“ Beje, šis kūrinys kitoks ne tik savo tematika, bet ir žanrų įvairove. Greta autoriaus gerbėjams jau pažįstamos mikro poezijos įsiterpia ir proza – knygoje bus galima rasti trumpų pasakojimų.
Kūryboje savo nišą radęs ekonomikos mokslų daktaras tvirtina rašantis „taupiąją poeziją“. „Supratau, jog ilgi tekstai nebūtini tam, kad pasakytum daug. Kartais pakanka kelių žodžių. Apie tai, ką šiame greičio amžiuje pamirštam, apie tai, ką nejusdami išgyvenam, bet ne visada apmąstom ir įvertinam, apie tai, kas leidžia nors ir trumpam sustoti, įkvėpti ir įsisąmoninti visa didžia esybe – gyvenu! Apie tai ir yra manoji kūryba. Apie esmę ekonomiškai“, – priduria J. Kisieliauskas.

 
Savanoris bibliotekoje