Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Kodinis vardas – Helena

Kodinis vardas – Helena

Autorė: Ariel Lawhon

kodinis vardas helena„Kodinis vardas – Helena“ - tikrais faktais paremtas romanas apie išskirtinį Nensės Veik gyvenimą ir veiklą Antrojo pasaulinio karo metais. Jaudinanti istorija apie nepaprastą meilę, neįtikėtiną pasiaukojimą ir nepalenkiamą ryžtą.
1936-ieji Paryžiuje. Išeivė iš Australijos Nensė Veik dirba laisvai samdoma korespondente Hearst laikraščių grupėje. Drąsi ir sumani jauna moteris netrukus užsitarnauja kolegų pagarbą. Tik čia ją netikėtai užklumpa meilė: susipažinusi su turtingu širdžių ėdiku Henriu Fioka, moteris jį pamilsta ir jiedu sukuria šeimą. Bet tada Henris pašaukiamas į karą...
Nensė pamažu ir pati įsitraukia į kovą su naciais. Pamažu ji tampa vis aktyvesne Prancūzijos Pasipriešinimo judėjimo dalyve ir nušluosto nosį visiems, kurie drįsta ja abejoti. Pasitelkdama gudrumą, ryšius ir žavesį, Nensė sugeba išsisukti net nuo slaptosios policijos. Tačiau jei ji paklius priešui į rankas, tiek jai, tiek mylimajam grės mirtinas pavojus.
Nensė Veik mirė 2011 metais, sulaukusi 98-erių. Tai – vienintelė Antrojo pasaulinio karo kovotoja moteris, iškilusi iki Prancūzijos Pasipriešinimo judėjimo aukščiausių vadų. Ji išgelbėjo šimtus karių gyvybių, reikšmingai prisidėjo prie Sąjungininkų pergalės Antrajame pasauliniame kare ir buvo įvertinta aukščiausiais kariniais apdovanojimais.

 
Savanoris bibliotekoje