Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Vasara Parko aveniu

Vasara Parko aveniu

Autorė: Renee Rosen

vasara parko aveniu„Ir velnias dėvi Prada“ ir „Reklamos vilkai“ susitinka Renée Rosen romane. Autorė kviečia skaitytojus nerti į 1965-ųjų Niujorko prabangą ir žurnalą „Cosmopolitan“ – ir susipažinti su naująja vyriausiąja redaktore Helena Garli Braun, kuri šokiruoja Ameriką, išdrįsdama kreiptis į moteris visomis uždraustomis temomis...
Niujorkas siūlo daug galimybių vienišoms moterims, tokioms kaip Alisa Vais, kuri atvyksta iš mažo gimtojo miestelio, siekdama svajonės gyventi didmiestyje. Netikėtai jai pasitaiko neįkainojama proga dirbti pas Heleną Garli Braun, pirmąją moterį, tapusią tuo metu merdinčio žurnalo „Cosmopolitan“ vyriausiąja redaktore.
Niekas negalėjo paruošti Alisos pasauliui, į kurį ji įžengė: redaktoriai ir straipsnių rašytojai vienas po kito atsisako dirbti moteriai, kuri parašė skandalingąjį bestselerį „Seksas ir vieniša moteris“. Konfidencialios apklausos, straipsnių idėjos ir viršelio maketai patenka į netinkamas rankas, kai kas stengiasi įtraukti ir Alisą į viršininkės sabotažo planus. Tačiau Alisa išlieka lojali ir vis labiau užsidegusi padėti Helenai laimėti šią kovą. Redakcijoje įtampa nuolat auga, o Alisa skinasi savo kelią Niujorke. Galiausiai ji supranta, kad Helenos Garli Braun pasaulyje moteris gali pasiekti visko, ko tik panorėjusi.

 
Savanoris bibliotekoje