Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Olivija, ir vėl

Olivija, ir vėl

Autorė: Elizabeth Strout

olivija ir velGeriausia metų knyga „Oliviją, ir vėl“ paskelbė Time, Vogue, The Washington Post, The Guardian, Vanity Fair, Entertainment Weekly, Kirkus Reviews, Publishers Weekly ir kt.
Kai pasensti, pasidarai nematoma. Tokia jau tiesa. Bet iš dalies pasijunti laisva.
Tiesiog nustoji ką nors reikšti, ir tai savotiškai išlaisvina.
Gyveni savo gyvenimą manydama, kad esi kažkas. Tai nėra nei gerai, nei blogai. Tačiau manaisi esanti reikšminga. O paskui supranti, kad staiga tapai niekas. Olivija Kiteridž jau seniai išėjo į pensiją. Palaidojo vyrą, o sūnų mato retai. Dažniau sutinka buvusius mokinius ar kitus Krosbio gyventojus. Nepaliauja vertinti to, ką mato ir jaučia. Vis dar bando perprasti skausmingą gyvenimo painiavą. Kartais pyksta, kartais liūdi, o kartais tiesiog bijo numirti.
Noromis ar nenoromis įsipainiodama į sutiktų žmonių likimus, Olivija Kiteridž kaskart įsitikina, kad paprastų gyvenimo tiesų nėra. „Olivija, ir vėl“ – skausmingai atviras pasakojimas apie žmogaus egzistenciją ir jos pabaigą. Be dirbtino optimizmo, be saldaus senatvės romantizavimo. „Na, toks jau gyvenimas, – pasakytų Olivija. – Nieko čia nepadarysi.“
Tai antroji knyga apie išėjusią į pensiją atšiauraus būdo mokytoją. Už pirmąją – „Oliviją Kiteridž“ – Elizabeth Strout pelnė prestižinę Pulitzerio premiją. Pagal šį romaną sukurtas populiarus HBO serialas, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Frances McDormand, gavo aštuonias „Emmy“ statulėles ir beveik tris dešimtis kitų apdovanojimų.

 

 
Savanoris bibliotekoje