Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Paauglystė - misija įmanoma

Paauglystė - misija įmanoma

Autorė: Vilma Mažeikienė


paauglyste misija imanoma“Jei jaučiate nerimą ir susirūpinimą dėl savo paauglio elgesio, malonu susipažinti. Tėviškas patyrimas pilnas pakilimų ir kritimų, nežinios ir kaltės jausmo. Ši knyga – lyg savotiškas susikalbėjimo žodynėlis tarp kartų, pagalbos ir paramos priemonė, kad susidūrę su savo paauglio vaiko problemomis, nesijaustumėte vieniši.
Paauglystė – tai didelių krizių periodas vaiko asmenybės formavimesi, taip pat vienas sudėtingiausių vaikų ir tėvų bendravimo periodų. Neretai nuoširdi tėvų pagalba paauglių suvokiama kaip kišimasis, nuoširdus rūpestis – kaip kvailystės, o geranoriški pasiūlymai – kaip nurodinėjimas. Patirti įvairių bendravimo sunkumų su savo paaugusiu vaiku – natūralu. Normaliai augantis paauglys turi priešintis tėvams. Nepaisant to, taikūs, geri santykiai tarp paauglių ir jų tėvų yra įmanomi.
Norėtųsi palinkėti, kad ši knyga būtų orientyras sudėtingose auklėjimo situacijose, skatintų nepasiduoti ir ieškoti savų problemų sprendimo būdų. Atrasti raktą į savo paauglio širdį galite tik jūs, nes esate jo tėvai – kad ir klystantys, bet mylintys ir norintys jiems paties geriausio.“ Vilma Mažeikienė

Vilma Mažeikienė – psichologė-psichoterapeutė, knygos „Kai augti sunku“ autorė. Klaipėdos universitete baigė pedagoginės psichologijos studijas ir įgijo psichologijos magistro laipsnį, o 2002 m., baigusi Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institutą, įgijo psichoterapeuto kvalifikaciją. Jau 28 metus sėkmingai dirba psichologe-psichoterapeute, konsultuoja vaikus, paauglius ir jų tėvus įvairiais psichologiniais klausimais. Pagrindinė darbo ir domėjimosi sritis – elgesio ir emocijų sutrikimų turintys paaugliai. Tėvų ir paauglių santykiams skirta knyga „Paauglystė – misija įmanoma“ – antrasis autorės kūrinys.

 

 
Savanoris bibliotekoje