Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms

Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms

Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms

Autorė: Elena Favilli

„Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms" yra meninis negrožinės literatūros kūrinys. Jį sudaro nuoširdžių, mąstyti skatinančių pasakojimų prieš miegą rinkinys, įkvėptas šimto herojiškų moterų gyvenimo ir nuotykių.
Šis iliustruotų istorijų rinkinys, pasakoja apie nepaprastų, atkaklių ir ištvermingų moterų gyvenimą ir pasiekimus. Šios moterys realios, vienos jų gyveno ankstesniais laikais, kitos gyvena mūsų laikais, bet visoms joms, nepaisant įvairių kelyje pasitaikiusių kliūčių, pavyko pasiekti neįtikėtinų rezultatų. Šių maištininkių veiksmai pakeitė istorijos eigą. Tai tapytojos, mokslininkės, šokėjos, astronautės, džiazo dainininkės, faraonės, boksininkės, rašytojos, politikės iš viso pasaulio.
Šie pasakojimai prieš miegą įkvėps mergaitėms (ir jų mamoms, tetoms, pusseserėms...) pasitikėjimo savimi, skatins jas svajoti drąsiai ir puoselėti savo stiprybes.
Knyga tinkama ir mergaitėms, ir berniukams, nes kalba apie universalius dalykus – visų pirma apie tai, kaip svarbu išlikti savimi, būti ištikimiems savo tikslams ir idealams, taip pat nepamiršti ir kitų gerovės. Rekomenduojama visiems smalsiems skaitytojams nuo 4 iki 99 metų.
Knyga „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms" yra daugiausia lėšų surinkusi originali knyga sutelktinio finansavimo istorijoje. Ją iliustravo 60 dailininkių iš įvairių pasaulio kampelių.
„Kai skaitau šias istorijas dukroms, dažnai graudinuosi. Tiesiog žinau, kad, išgirdusios istorijas apie tvirtas ir drąsias moteris, jos žengs savo gyvenimo keliu ir tvirčiau, ir drąsiau, ir jausis laisvos rinktis - ko daugiau savo dukroms gali linkėti mama?!"
(Edukologijos mokslų daktarė Austėja Landsbergienė)

 
Savanoris bibliotekoje