Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Raganiukė ir užkerėtasis akmuo

Raganiukė ir užkerėtasis akmuo

Raganiukė ir užkerėtasis akmuo

Autorė: Jana Bauer

Raganiukė ir užkerėtasis akmuo“ – antroji slovėnų rašytojos Janos Bauer knyga apie išdykėlę raganiukę. Tai taip pat antrasis rašytojos bendras darbas su anglų iliustruotoja Caroline Thaw.
Gūdžiosios girios gyventojus kankina ilgesys – jie taip seniai bematė raganiukę! Tad šie bemat sumeistrauja skraidantį laivą ir netrukus visi drauge grįžta į Gūdžiąją girią, kurią kur buvus, kur nebuvus aplanko žiema. Bežiemodami raganiukė ir jos draugai sužino, kad draugystė neskaičiuoja riešutų, o už Gūdžiosios girios plyti nuostabus pasaulis, dėl kurio verta įveikti visas baimes.
Išdykėlė raganiukė sugrįžta – ir ne bet kaip, o dideliu burzgiančiu skraidančiu laivu. Gūdžiąją girią (kuri visgi ne tokia ir gūdi!) užklumpa šaltasis metų laikas... O juk tai gali būti pokštų, nutrūktgalviškų žaidimų ir buvimo kartu metas – tikras smagumėlis! Tačiau kai kuriems girios gyventojams šis metas padovanoja ne tik linksmybių, bet ir sunkumų – maisto atsargos pamažu senka, o dar tas užkerėtasis akmuo, galintis susprogdinti visus uogienių stiklainius… Be to, turbūt ne vieną pasaulio gyventoją tokiu metų laiku apninka keistos mintys… Na, kad ir, pavyzdžiui, kas yra būtis?

 
Savanoris bibliotekoje