Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Kakė Makė. Abėcėlė

Kakė Makė. Abėcėlė

kake make abeceleDėmesio! Šioje abėcėlėje nėra nosinių raidžių!
Žavios ir išdykusios mergaitės Kakės Makės pristatyti jau nebereikia. Drąsiai galima sakyti, kad tai mylimiausia lietuvių kilmės knygelių veikėja. Vaikai, augantys su Kake Make, gali ne tik skaityti įvairias istorijas ar žaisti žaidimus, bet ir mokytis! Tam tereikia įsigyti edukacinio žanro knygelę. Viena tokių – „Kakės Makės abėcėlė“.
Vaikai, sulaukę 4-5 metų, natūraliai susidomi raidėmis. Jiems tampa įdomu, ką reiškia tie keisti ženkliukai ir kaip iš jų susidaro žodžiai. Kaip raidės siejamos su garsais? Pažinti šį nepaprastą pasaulį padės tėvai, auklėtojai ir mokytojai, o tai pat ir žavioji vaikų draugė Kakė Makė. Juk su šia mergaite smagu ne tik leistis į keisčiausius nuotykius, bet ir rimtai mokytis.
Knyga „Kakės Makės abėcėlė“ padės pažinti ir išmokti raides. O svarbiausia, kad šis užsiėmimas neprimins nuobodžių pamokų! Knygelė yra įgarsinta. Mygtukai su raidėmis pasispaudžia labai paprastai ir pasigirsta raidės tarimas. Kiekviena raidė taip pat turi ir asociatyvų paveikslėlį, kuris leidžia lengviau įsiminti informaciją.
„Kakės Makės abėcėlė“ naudinga visokeriopai. Ji padeda pažinti raides, susieti jas su garsais, plečia mažųjų skaitytojų žodyną, taip pat lavina smulkiuosius rankų judesius, žadina smalsumą ir ugdo dėmesingumą. Šio leidinio tiražai buvo kartojami ne vieną kartą, o tėvai teigia, kad mažieji padaužos kartu su Kake mokosi noriai bei su šypsena.

 
Savanoris bibliotekoje