Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Vaistažolių pasakos ir sveikatos receptai visai šeimai

Vaistažolių pasakos ir sveikatos receptai visai šeimai

Autorius: Marius Lasinskas

vaistazoliu pasakosVaikystė – gražiausias metas žmogaus gyvenime, nes norisi pažinti, norisi patirti nuotykių. Smagu, kai tėveliai ir mamytės džiugina vaikus savo meile, kasdieniu buvimu šalia, o vakarais palydi į miego šalį sekdami ar skaitydami gražias, prasmingas pasakas, kurios dar ilgai išliks vaikučiams širdyje.
Pasakas skaitykime įdėmiai, kartkartėmis stabtelkime, parodykime, kaip tekstą papildo piešinukas, o kad pasakojimas apie vaistažoles dar labiau įtrauktų, veikėjų vardus pakeiskite į savo ar senelių, vaikučių, ar tiesiog jums mielus.
Vaistažolių pasakas skaityti jums padės šios knygelės žolininkė bitutė Zyzytė, kuri keliaus nuostabiomis Lietuvos pievomis, laukais, miškais, sodais ir padės pažinti įvairius maistinius bei vaistinius augalus. O Kipras Staišiūnas, su kuriuo susipažinau vienoje iš savo paskaitų, visiems jums dovanoja savo parašytas pasakas.
Čia rasite gardžių sveikatą stiprinančių receptų visai šeimai. O knygos pabaigoje iš arčiau susipažinsite su pasakų veikėjais ir jų nuotraukomis.
Vaikai ir augalai nuostabiai panašūs! Padėkime vaikams susipažinti su šiais draugais leisdamiesi kartu į nuostabų vaistažolių pasakų pasaulį...
Stebuklingas pasakas Jums dovanoja Marius Lasinskas, knygos „Vaikai vaistažolių pasaulyje“ (2019 m.) autorius, vaistažolininkas, VDU ŽŪA doktorantas (2020–2022 m.), „Žolinčių akademijos“ viceprezidentas, lektorius.
Ši knyga – tai nuostabi kelionė į stebuklingą vaistažolių pasakų pasaulį, kur pagrindiniai veikėjai yra augalai. Vaikai, vaistažolės ir vabaliukai bendrauja, žaidžia ir pasakoja gražias pasakas, kurios skatina būti geresniais bei mylinčiais gamtą, žmones ir Dievulį.

 
Savanoris bibliotekoje