Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Ir vėl meškiukas Pedingtonas

Ir vėl meškiukas Pedingtonas

Autorius: Michael Bond

ir vel meskiukas pedingtonas

Vaikams nuo 7 m.
Jau daugiau kaip penkiasdešimt metų viso pasaulio vaikus džiugina linksmos istorijos apie meškiuką Pedingtoną. „Tokie meškiukai kaip Pedingtonas yra labai reti, − pasakė ponia Berd. – Ir tai labai gerai, nes mes gana greitai pristigtume marmelado.“
Šiuolaikinio anglų rašytojo Maiklo Bondo (Michael Bond) knygoje toliau pasakojama apie meškiuką Pedingtoną iš Gūdžiojo Peru ir jo gyvenimą Braunų šeimoje. Jau žinome, kad šis meškiukas nepaprastas, − kur tik jis pasisuka, prasideda neįtikėtini ir juokingi nuotykiai, bet ir didžiausiai bėdai ištikus, jį gelbsti linksmas būdas ir gera širdis.
„Ir vėl meškiukas Pedingtonas“:
• lavina humoro jausmą;
• moko gerumo ir atlaidumo;
• skatina džiaugtis gyvenimu.

Maiklas Bondas (1926–2017 m.) – britų vaikų rašytojas, kurio sukurtas personažas – meškiukas Pedingtonas – kūrėją išgarsino visame pasaulyje. Knygų serija apie šio nepaprasto meškiuko nuotykius yra tapusi vaikų literatūros klasika ir pagal jas pastatytas ne vienas Holivudo filmas. Pirmoji serijos knyga „Meškiukas vardu Pedingtonas“ pirmą kartą buvo išleista 1958 m. Į lietuvių kalbą išversta ir antra serijos dalis „Ir vėl meškiukas Pedingtonas“.

 

 
Savanoris bibliotekoje