Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Rinkome Metų knygą

Rinkome Metų knygą

„JEIGU NORITE, KAD JŪSŲ VAIKAI  UŽAUGĘ GYVENTŲ GERAI, LAIMINGAI IR TURTINGAI, IŠMOKYKITE JUOS SKAITYTI KNYGAS“.   Andrius Mamontovas

Praėjusių metų rudenį, kaip ir kasmet nuo 2005 metų, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija, Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija bei Nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka vėl rengė akciją „Metų knygos rinkimai“ ir kvietė skaitytojus balsuoti už geriausias lietuvių autorių knygas.

Sausio mėnesį Telšių K. Praniauskaitės viešosios bibliotekos 1-asis filialo darbuotojos savo skaitytojams pristatė ir aptarė poezijos Metų knygas. Norėdamos paskatinti vaikus  skaityti, surengėme knygų pristatymą ir Telšių „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos moksleiviams. Aplankėme 4 b klasės mokinius ir jų mokytoją Ireną Bugelienę ir papasakojome apie geriausios Metų knygos rinkimų akciją. Jiems pristatėme geriausių metų knygų penketuką, skirtą vaikams: R.Baltrušytės „Kalvėnų miesto paslaptis“, T. Dirgėlos „Apie raganą  Šiokią Tokią“, B. Marcinkevičiūtės „Gėlininkė“, R. Savickytės  „Adelės dienoraštis. Ruduo“, R. Stankevičius „Pūgos durys“.  Vaikai ir jų mokytoja mielai sutiko skaityti šias knygas ir po to jas aptarti, pasidalinti savo mintimis bei pastebėjimais su klasės draugais.  

Artėjant  akcijai  į pabaigą, ketvirtokai suskubo į biblioteką, kad  kiekvienas galėtų  išreikšti savo nuomonę apie perskaitytas knygas.  Už labiausiai patikusią knygą vaikai balsavo bibliotekoje interneto svetainėje http://metuknygosrinkimai.skaitymometai.lt/. Daugiausia skaitytojų balsų surinkęs vaikų knygos autorius tradiciškai bus apdovanotas Vilniaus knygų mugėje 2016 metų vasario mėnesį. Tad su jaunaisiais knygos bičiuliais domėsimės ir seksime, ar mūsų nuomonė sutapo su visos Lietuvos skaitytojų .

Mokytoja ir bibliotekininkės nuoširdžiai pasidžiaugė vaikų aktyvumu ir neatsainiu požiūriu į knygos skaitymą.  Visiems skaičiusiems buvo įteikti padėkos raštai ir saldžios dovanėlės.

1- ojo miesto filialo darbuotojos 

 

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje