Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Zita Gaižauskaitė suka „Metų ratą“

Zita Gaižauskaitė suka „Metų ratą“

Lapkričio 9 d. saulės ir pirmojo sniego lydima į biblioteką atvyko Miško Močia. Į susirinkusius vaikus ji kreipėsi  eilėmis. Su pirmaisiais eilėraščių posmais atgijo ir kartu atvykę miško gyvūnai ir paukščiai: vilkas, genys, briedis, gandras, varlės.

Pasirodo, kad Miško Močia tai vaikų poetė Zita Gaižauskaitė. Poetė yra išleidusi per 30 poezijos knygelių vaikams. Vaikams ji pristatė savo naujai išleistą knygą „Metų ratas“.

Mokiniai noriai klausėsi skaitomų poetės eilėraščių, kartu su poete vaidino ir bandė rimuoti, mokėsi pamilti kalbą, knygą, tėvynę.

Susitikime dalyvavę Telšių „Germanto“ progimnazijos 1A klasės  (mokytoja Daiva Grevienė), Telšių „Saulėtekio“ pradinės mokyklos 3 klasės (mokytoja Jolanta Radžiuvienė) ir 4 klasės (mokytoja Lina Zubavičienė) mokiniai  buvo pakviesti į ekskursiją po atsinaujinusią Telšių Karolinos Praniauskaitės viešąją biblioteką. Lydimi bibliotekos darbuotojų Gintarės Kačinskienės ir Zitos Čioladienės mokiniai susipažino su bibliotekos erdvėmis ir paslaugomis.

 
Savanoris bibliotekoje