Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Senjorai ir skaitmeninės technologijos

Senjorai ir skaitmeninės technologijos

Lietuvoje VIPT asociacija glaudžiai bendradarbiauja su viešosiomis bibliotekomis ir senelių namais. Šių metų sausio mėn. 4 d. Telšių r. savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko pirmasis susitikimas su bibliotekų ir senelių namų darbuotojais, kurie aktyviai prisidės įgyvendinant projektą.

Asociacija Viešieji interneto prieigos taškai kartu su partneriais iš Vokietijos, Ispanijos ir Rumunijos pradeda įgyvendinti Erasmus+ programos finansuojamą tarptautinį projektą “SENJORAI IR SKAITMENINĖS TECHNOLOGIJOS”. Dviejų metų projekto tikslas - paskatinti vyresnio amžiaus gyventojus, niekada nesinaudojusius internetu, susipažinti su skaitmeninėmis technologijomis, jų galimybėmis bei pradėti jomis naudotis.

Šiandien Lietuva gali didžiuotis turėdama vieną sparčiausių interneto ryšį pasaulyje, vieną geriausių interneto infrastruktūrų bei aktyvius ir atsakingus interneto vartotojus. Tačiau technologijų pažanga pasiekia ne visus. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šiais metais tik 26 proc. Lietuvos gyventojų 64-75 m. amžiaus naudojasi kompiuteriu ir internetu. Visa likusi dalis, kurią sudaro beveik 300 000 tūkstančių asmenų, internetu nesinaudoja. Panaši statistika vyrauja ir kitose Europos Sąjungos šalyse.

Todėl šio projekto metu Vokietijoje, Lietuvoje, Ispanijoje ir Rumunijoje bus ieškoma efektyvių bei inovatyvių būdų kaip paskatinti senjorus, pradėti naudotis skaitmeninėmis technologijomis. Projekto veiklos strategija apima keletą labai svarbių etapų: darbuotojų, kurie savo darbe susiduria su senjorais, skaitmeninių įgūdžių bei kompetencijų stiprinimą, lūkesčių ir problemų identifikavimą, mokymų turinio sukūrimą ir pritaikytą planšetiniams kompiuteriams bei mokymų testavimą.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje