Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Svečiuose labdaros ir paramos fondas "Švieskime vaikus"

Svečiuose labdaros ir paramos fondas

Sausio 9 d. dieną Telšių viešojoje bibliotekoje vyko labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ knygų dovanojimo šventė „Vaikų bibliotekėlė 2016“. Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ įkurtas 2013 metais. Jo steigėjai – muzikantas, prodiuseris ir aktorius Andrius Mamontovas ir politikas, visuomenės veikėjas, įvairių projektų vaikų ir jaunimo švietimui iniciatorius, Lietuvos Respublikos Seimo narys Ramūnas Karbauskis.

Fondo misija – aprūpinti Lietuvos bibliotekas, mokyklas, darželius, vaikų dienos centrus bei visas kitas kultūros, švietimo ir socialinių paslaugų įstaigas, dirbančias su vaikais, geriausiomis lietuvių autorių knygomis vaikams.
Susirinkusius bibliotekų ir švietimo įstaigų atstovus pasveikino Lietuvos Respublikos seimo narys Andriejus Stančikas, kuris pasidžiaugė, kad šiandien dovanojamos knygos vaikams yra kruopščiai atrinktos ir pačios geriausios. Šių metų Vaikų bibliotekėlės komplektą sudaro 13 įvairių lietuvių autorių knygų, jas kruopščiai atrinko autoritetinga komisija, vadovaujama vaikų literatūros tyrinėtojo dr. Kęstučio Urbos.
Renginio metu koncertavo Buožėnų mokyklos-darželio auklėtiniai, pianinu skambino Vincento Borisevičiaus gimnazijos moksleivė Ugnė Varnelytė, eiles deklamavo Klaudijus Puplauskas iš Germanto progimnazijos.

Jurgita Dubinskienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje