Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Nacionalinis diktantas Tryškių bibliotekoje

Nacionalinis diktantas Tryškių bibliotekoje

Tryškiškiai, kaip ir visi šalies gimtosios kalbos patriotai, vasario 24 dieną, 10 val. ryto rašė Nacionalinį diktantą. Jau 10-ąjį tradicinį diktantą šiemet sumanyta rengti penktadienį, ne šeštadienį, kaip buvo įprastai, ir tai, tikėtina, sutrukdė kai kuriems dirbantiesiems prisijungti prie šios gražios tradicijos. Tryškių bibliotekoje diktantas rašomas jau trečią kartą – pernai Nacionalinio diktanto konkurse dalyvavo net penkiolika gimtosios kalbos mylėtojų, o šiemet atvyko aštuoni. Trečius metus diktantą rašė Tryškių kultūros centro darbuotojai V. Bėliakas ir R. Balsienė, savo jėgas konkurse pirmą kartą bandė Tryškių seniūnijos darbuotojos: R. Labanauskienė, G. Kražauskienė ir N. Vozgirdienė, miestelio bendruomenės narės: J. Vielienė, R. Nostienė ir E. Ostrauskienė.

Šiemet teko rašyti LRT diktoriaus Marijaus Žiedo diktuojamą Alvydo Šlepiko kūrinį „Bedugnė“, kuriame pasitaikė žodžių su nosine raide šaknyje, priebalsių asimiliacijos atvejų, tiesioginės kalbos ir kitų įmantrybių. Visų konkurso dalyvių rašto darbai išsiųsti į Vilnių, kur juos tikrins lietuvių kalbos ekspertų komisija. Geriausieji bus pakviesti į balandžio antrąjį savaitgalį vyksiantį finalą, kuriame paaiškės raštingiausias Lietuvos pilietis.

Po Nacionalinio diktanto dalyviai buvo linksmai nusiteikę, pasakojo, kad sunku nebuvo, koją pakišti galėjo nebent skyryba, o kitais metais pasižadėjo vėl rašyti.

Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje