Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Grįžta paukščiai iš pietų, o pavasari, kur tu

Grįžta paukščiai iš pietų, o pavasari, kur tu

2017 m. kovo 24 dienos popietę į biblioteką rinkosi Biržuvėnų kaimo gyventojai, paminėti Žemės dieną. Žemės dienos tikslas – atkreipti dėmesį į aplinką, kurioje gyvename, klimato atšilimo bei taršos problemas, skatinti kiekvieną gyventoją prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo.


Buvo diskutuojama kaip smagu gyventi švarioje aplinkoje, kur skraido paukšteliai, bėgioja žvėreliai, teška upeliukai, kur auga daug gėlių. Žemė mus maitina, rengia, ramina ir tylėdama kenčia nuo beatodairiškos žmogaus veiklos. Gyvenime kasdien mes matome kaip šiukšlinama ir teršiama mūsų aplinka. Vaikučiams buvo pasakojama, kad pakelta šiukšlė, išrūšiuotos buitinės atliekos, pasodinta gėlytė, palesintas paukštelis, priglaustas beglobis gyvūnėlis – tai didelis indėlis Žemės labui.
Vaikai išsakė savo nuomonę kaip žemę reikia mylėti:
•Saugoti nuo šiukšlių, nemėtyti visur;
•Šiukšles mesti į konteinerius;
•Reikia apkabinti žemę ir šypsotis;
•Žemę reikia saugoti;
•Šiukšles reikia vežti į sąvartyną;
•Maitinti gyvulėlius ir lesinti paukštelius šaltuoju metų laiku.
Pasikalbėję ir padiskutavę ištraukas apie paukščius, žvėrelius, įvairias gamtos stichijas ir nelaimes, skaitėme knygas, vaikučiai piešė piešinėlius. Su smalsumu grožėjomės paukštelių iškamšomis, kurias mums ekspozicijai paskolino Stasys iš Laukuvos. Pasibaigus renginiui visi išėjome į lauką, kur klausėmės Žemės garsų: paukščių čiulbėjimo, vėjo šnaresio, grožėjomės atbundančia gamta, pirmaisiais žiedais ir pirmąja žaluma, pasidžiaugėme šildančiais saulės spinduliais. Visi suprantame, kad reikia ne tik džiaugtis Žemės malonumais, bet visuomet Ją saugoti ir globoti.

Vyr. bibliotekininkė Jadvyga Jakienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje