Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Velykų popietė Nerimdaičiuose

Velykų popietė Nerimdaičiuose

Balandžio 10 dieną Nerimdaičių bendruomenės namuose vyko popietė ,,Velykų margučių paslaptis“. Popietės tikslas buvo susipažinti su margučių marginimo būdais ir smagiai praleisti laiką.
Į bendruomenės namus susirinkę miestelio gyventojai buvo supažindinti su senaisiais Velykų papročiais ir tradicijomis Žemaitijoje ir pakviesti į kūrybines dirbtuvėles išmokti kiaušinius marginti vašku ir dekoruoti dekupažu. Dar prieš įsijungiant į edukacinius užsiėmimus popietės dalyvė Radvilė perskaitė legendą kaip atsirado paprotys švęsti Velykas.


Margučių marginimo vašku paslaptimis dalinosi Nevarėnų miestelio gyventoja Viktorija Baužienė. Viešnia papasakojo, kokių Velykų tradicijų yra laikomasi Aukštaitijoje, kokiais raštais yra puošiami velykiniai kiaušiniai. Taip pat popietės metu mokėmės margučius dekoruoti dekupažu. Šis kiaušinių marginimo būdas labiausiai patiko mažiesiems renginio dalyviams. Nerimdaičių miestelio gyventoja Lina Račkauskienė mokė dekoruoti žvakes, kurios papuoštų Velykų stalą.
Renginio pabaigoje pasidžiaugėme savo kūrybiniais darbeliais, pasidalinome popietės įspūdžiais. Nerimdaičių filialo ,,Bočiai“ pirmininkė Ona Račkauskienė visiems palinkėjo linksmų artėjančių Velykų.
Nuoširdžiai dėkojame Viktorijai Baužienei už kruopščiai pravestą edukacinį užsiėmimą, atskleistas paslaptis, duotus patarimus, marginant kiaušinius vašku.

Vyr. bibliotekininkė Neringa Račkauskienė

 
Savanoris bibliotekoje