Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Velykų belaukiant

Velykų belaukiant

Paskutinė savaitė prieš Velykas – svarbi ne tik praktikuojantiems katalikams, bet ir  visiems gyventojams. Didžiąją savaitę mūsų bibliotekoje buvo rengiamos kelios popietės. Prabudus pavasariui ir įsibėgėjus velykinės ruošos darbams Biržuvėnų kaimo gyventojai  antradienį skubėjo į biblioteką kur vyko renginys  „Šventė sielai“.  Kaimo žmones suvedė noras kartu pasibūti, prisiminti savo ir kaimo mirusiuosius. Šią popietę buvo giedami kalnai už mirusiuosius. Atgiedojus kalnus visi susėdome prie stalo, kur vaišinomės arbata, kaimo moteryčių keptais pyragais, dalinomės savo rūpesčiais ir džiaugsmais, geru žodžiu prisiminėme anapilin išėjusius artimuosius. Pasibaigus renginiui išskubėjome į namus ruoštis Velykų šventei.

Belaukiant Velykų, balandžio 13 dieną, į biblioteką rinkosi mažieji skaitytojai. Velykos vadinamos pačia gražiausia pavasario švente. Šios šventės simbolis – margutis. Jis siejamas su prisikėlimu, nauju gyvenimu. Bibliotekoje buvo eksponuojami kaimo gyventojų dažyti margučiai, tad ir mes nusprendėme išmokti gražiai ir natūraliu būdu marginti margučius. Kiaušinius marginome vašku, dekupažavome servetėlėmis. Primarginę margučių  sau ir draugams, kalbėjome apie margučių spalvų, raštų, simbolių reikšmes. Vaikučiai su malonumu paskaitė eilėraštukus apie Velykas.

Biržuvėnų dvaro sodyboje balandžio 14 dieną vyko edukacinė popietė „Marginu velykinį kiaušinį“. Primarginę margučių tėveliai su vaikučiais atvyko į biblioteką. Čia mažieji skaitytojai apžiūrėjo bibliotekoje esančias knygutes, lipdinių parodėlę. Susėdę prie stalų paskaitė patikusiais knygutes. Kartu būnant laikas prabėga nejučia. Atsisveikinome ir vieni kitiems palinkėjome gražių artėjančių Šventų Velykų, lai ramybė ir širdžių džiugesys pripildo kiekvieno mūsų namus.

 Vyr. bibliotekininkė Jadvyga Jakienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje