Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Susitikimas su fitoterapeutu Juozu Ruolia

Susitikimas su fitoterapeutu Juozu Ruolia

Birželio 22 d. Vilniaus universiteto Lietuvos onkologijos instituto fitoterapeutas J.Ruolia, jau daugiau kaip ketvirtį amžiaus padedantis po vėžio sveikstantiems pacientams atgauti turėtą sveikatą bei užkirsti kelią ligos sugrįžimui, lankėsi Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje. Prof. J. Ruolia susirinkusiems skaitė paskaitą apie žmogaus imunitetą sergant vėžiu. Pasak profesoriaus, šia liga susergama tuomet, kai nusilpsta organizmo imuninė sistema.


Šiandien daugelis medikų sutaria, jog vėžys organizmą puola tuomet, kai žmogus labai prastai prisitaiko prie aplinkos, yra nuolatos kankinamas streso. Tuomet ir organizmo gynybinės sistemos nusilpsta, ir žmogaus siela pasiligoja, sutrinka jo elektromagnetiniai laukai, čakrose pritrūksta gyvybinės energijos.
J.Ruolia sveikatą gelbsti gamtos turtu – įvairiomis vaistinėmis žolėmis, kurių daugumą galima rasti bet kurioje pievoje. Nesupyksta J. Ruolia ir žolininku pavadinamas – ir mama, ir senelė buvo žolininkės. Tad nenuostabu, jog vienas iš keleto Europos fitoonkologų jau nuo pat vaikystės žino, kokį poveikį organizmui turi vienas ar kitas augalas. Fitoterapeutas atskleidė, kaip ruošti žalumynus, kad gautume maksimalią naudą. Jis priminė, kad imuninę sistemą veikia ne tik mūsų vartojamas maistas ar vaistažolės, veikia ir kasdieniai barniai. Vėliau J.Ruolia visiems pageidaujantiems atsakė į asmeninius klausimus, teikė konsultacijas.
Profesorius nurodė savo svetainę www.ruolia.eu, kurioje galima rasti visą jo paskaitos medžiagą.
Susitikimą organizavo LSDP Telšių skyrius.

Vyr. bibliotekininkė R.Kleibienė

 
Savanoris bibliotekoje