Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Paroda „Afektas? Efektas? Defektas?“

Paroda „Afektas? Efektas? Defektas?“

Gruodžio 14 d 17 val vyks parodos „Afektas? Efektas? Defektas?“ parodos atidarymas Telšių r. savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje.

Paroda Afektas? Efektas? Defektas? – tai antrasis VDA Telšių fakulteto ir Telšių krizių centro bendradarbiavimo rezultatas. Akademijos ketvirto kurso studentai, išklausę lekcijos apie priklausomybes, individualiai ar grupėse vizualizavo priklausomybės problematiką.
Parodoje kvestionuojamas, neretai visuomenėje stigmatizuotas, požiūris, jog priklausomybė – defektas. Nors gal tai tik siurrealus afekto padarinys, paskatintas impulsyvios iracionalaus efekto siekiamybės? Nevengdami klausti, jauni kūrėjai bando atmesti, ironizuoti, aktualizuoti šių dienų visuomenėje stereotipines nuostatas įgijusias priklausomybes. Parodoje esančių kūrinių meninės formos mastelis, tematikos įvairovė atspindi individualų menininkų požiūrį ir poziciją šia tema. Originalios darbų idėjos atskleidžia dailininkų, kaip jaunosios kartos atstovų, socialinį atsakingumą ir brandą.
Afektas? Efektas? Defektas? – tai subtilus meninis kvietimas pažvelgti, suprasti, kalbėti ir išgirsti priklausomybes turinčius žmones.

 
Savanoris bibliotekoje