Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Džiugi Kovo 11-osios šventė Ryškėnuose

Džiugi Kovo 11-osios šventė Ryškėnuose

Šventine nuotaika Ryškėnai pasitiko Kovo 11-ąją - Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Vėliavomis pasidabinusi gyvenvietė kvietė džiugiai švęsti mūsų šalies gimtadienį. 

Po Šv. Mišių Šv. Brunono Kverfurtiečio koplyčioje, Ryškėnų kultūros centro darbuotojai  visus paragino skubėti į diskotekų salę, kur laukė nuotaikinga svečių iš Kauno programa „Reveransas Lietuvai“. Smuikininkė Lijana Žiedelytė, pianistė Loreta Haidari  ir  dainininkas, Lietuvos šaulių sąjungos narys,  leitenantas Dovydas Jokubauskis atliko lietuvių kompozitorių dainas apie tėvynę ir populiarią užsienio klasiką. Šventės proga Lietuvos šimtmečio medalius aktyviausiems ryškėniškiams įteikė Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Ryškėnų filialo pirmininkas, Telšių rajono savivaldybės Tarybos narys Benediktas Šniaukas ir Ryškėnų bendruomenės pirmininkas, Telšių miesto seniūnas Kazys Lečkauskas.

Šiais laikais kiekviena tauta siekia išsaugoti savo kalbą kaip vieną iš ypatybių.  Tad Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Ryškėnų ir Lauko Sodos filialų vyr. bibliotekininkės Vitalija Dzieverš  ir Onutė Kontvainienė surengė nuotaikingą viktoriną „Mūsų kalba – mūsų stiprybė“.  Ryškėnų  seniūnijos darbuotojų, Ryškėnų ir Lauko Sodos bendruomenių, Ryškėnų „Bočių“ komandų nariai turėjo atsakyti į klausimus, susijusius ne tik su kalba ir literatūra, bet ir Lietuvos istorija. Geriausiai sekėsi „Bočių“ komandai, kuriai įteiktas prizas – gardus šakotis. Nenuskriausti ir kiti dalyviai, nes organizatoriai visus pavaišino kava, arbata ir saldumynais.

Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Ryškėnų filialo inf.

 
Savanoris bibliotekoje