Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Išvyka po Gadūnavo seniūnijos lankytinas vietas

Išvyka po Gadūnavo seniūnijos lankytinas vietas

Minint Europos kultūros paveldo metus ir Lietuvos valstybės 100-metį, gegužės 11 d. Buožėnų mokyklos-darželio pradinukai su mokytojomis, lydimi Buožėnų bei Gadūnavo bibliotekininkių Ingridos Bubilienės ir Astos Zaveckytės , aplankė Gadūnavo seniūnijoje esančius  kultūros paveldo objektus.

Bibliotekinininkių paruošti jaunieji gidai Evelina Kazlauskaitė (4 kl.), Julija Lėverytė (3 kl.), Gabija Petkevičiūtė (3 kl.), Rasvaldas Butkus (4 kl.) ir Lukas Budginas (3 kl.) išvykos dalyviams papasakojo apie Buožėnų piliakalnį, Džiugo kalną, Džiuginėnų dvarą, Panų kalną bei Gadūnavo bažnyčią.

Ši išvyka buvo antra dalis projekto „Pažinkime gimtąjį kraštą“, kurį vykdė Buožėnų ir Gadūnavo bibliotekų darbuotojos bendradarbiaudamos su Buožėnų mokykla-darželiu. Per šių metų Nacionalinę bibliotekų savaitę vaikai buvo supažindinti su seniūnijos lankytinomis vietomis, kraštotyrine medžiaga, esančia bibliotekose.

Projektas parodė, kad vaikai domisi gimtojo krašto istorija, jiems kilo daug klausimų ir minčių. Kadangi ne visus kultūros paveldo objektus pavyko aplankyti šįkart, bibliotekininkės pažadėjo ir kitąmet suorganizuoti išvyką.

Buožėnų ir Gadūnavo bibliotekininkės Asta Zaveckytė ir Ingrida Bubilienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje