Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Tautiška giesmė skambėjo ant Paunšvystės alkakalnio

Tautiška giesmė skambėjo ant Paunšvystės alkakalnio

Liepos 6 – oji diena Lietuvai įsimintina data. Tą dieną nuo 1990 metų Lietuva mini savo valstybės įsikūrimo gimtadienį. Prieš 765 metus Mindaugas kartu su žmona Morta Vilniaus Katedroje buvo karūnuoti, o Lietuva tapo karalyste.
Ši diena prasminga ir Nerimdaičių miestelio bendruomenei. Šiemet kaip ir praėjusiais metais Liepos 6 – osios vakarą giedoti Tautišką giesmę miestelio bendruomenė rinkosi ant Paunšvystės alkakalnio. Renginį organizavo Nerimdaičių kaimo bendruomenės taryba, biblioteka, filialas „Bočiai“, seniūnaitis ir miestelio jaunimas. Prasidėjus renginiui buvo prisiminta Lietuvos valstybės įsikūrimo istorija, mintis apie savo šalį išsakė mažiausieji šventės dalyviai – Rugilė, Gabija, Ovidijus, Aretas ir Žygimantas bei vyresnioji karta – miestelio bendruomenės tarybos narės Lina ir Ona. Pagerbiant vienos iš ryškiausių Lietuos kultūros asmenybių - Vydūno 150 – ąsias gimimo metines, ištraukas iš jo kūrinių skaitė Nevarėnų pagrindinės mokyklos mokiniai Beata ir Giedrius, kurie gegužės 10 dieną dalyvavo Telšių amfiteatre vykusioje akcijoje „Valanda su knyga“.
Prieš pradedant giedoti Lietuvos himną visi šventės dalyviai buvo pakviesti pasipuošti rankų darbo geltonomis, žaliomis ir raudonomis gėlėmis ir sustoti Lietuvos vėliavos spalvomis. Lygiai 21 val. suskambus Tautiškai giesmei, į dangų buvo paleisti trispalviai balionai su linkėjimais Lietuvai. Po to, vyko lietuvių liaudies žaidimai, buvo ragaujama košė ir keksiukai. O vaikai buvo pakviesti pasigaminti karūnas, su kuriomis pasipuošę galėjo šį vakarą tapti karaliais ir karalienėmis.
Švęsti Lietuvos gimtadienį jau ir mūsų mažoje bendruomenėje tapo graži ir nepamirštama tradicija.
Vyr. bibliotekininkė Neringa Račkauskienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje