Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Ona Jautakė ir jos „Balta skrybėlaitė“

Ona Jautakė ir jos „Balta skrybėlaitė“

Spalio 3 d. bibliotekoje svečiavosi prozininkė, poetė Ona Jautakė ir jos knygų redaktorius bei leidėjas Viktoras Rudžianskas. Susitikimas prasidėjo šmaikščiu rašytojos prisistatymu ir visus nuteikė linksmam bendravimui. Ona Jautakė moksleiviams pristatė savo naują knygą –,,Baltoji skrybėlaitė“, kurioje 23 pasakos ir istorijos, sudėtos į tris skyrius: „Šimtakojo batai“, „Katino Prunelijaus nutikimai“, „Kėdutė, kuri svajojo užaugti“. Knygoje autorė šiltai ir nuoširdžiai pasakoja istorijas vaikams – apie bendraamžius Pranuką ir Nerę, jų santykius su gamtos reiškiniais, daiktais ir žmonėmis, seka pasakas apie mėnulį, kuris laikėsi dietos, šimtakojį, pirkusį batus ir netikėtai suradusį draugę...

O katino Prunelijaus, juokingo keistuolio, nuolat besiginčijančio su savo uodega, istorijos moko skaitytoją kitaip pažvelgti į pasaulį.

Knygoje daug humoro, optimizmo ir jautrumo, ji parašyta gražia, žodinga kalba.

Ona Jautakė papasakojo, kaip gimsta jos knygų personažai, kaip suteikiami jiems vardai, kodėl jie yra tokie ir ne kitokie.

Susitikime dalyvavo Telšių „Germanto“,  „Ateities“ progimnazijų ir Plungės r. Alsėdžių S. Narutavičiaus gimnazijos moksleiviai ir jų mokytojai.

Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rūta Savickienė

 
Savanoris bibliotekoje