Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

„Lietuva mokosi: iš praeities į ateitį“ Tryškių bibliotekoje

„Lietuva mokosi: iš praeities į ateitį“ Tryškių bibliotekoje

Šiemet Suaugusiųjų mokymosi savaitė  skirta atkurtos Lietuvos šimtmečiui. Lapkričio 24 dieną suaugusieji ir vaikai  Tryškių bibliotekoje kūrė mokymosi šventę „Lietuva mokosi: iš praeities į ateitį“. Programoje – edukacinis užsiėmimas šeimoms „Tryškiai fotografijose, knygose, drožiniuose ir mūsų sukurtuose knygų skirtukuose".

     Renginį pradėjome ekskursija į P. Dužinsko muziejų. Šeimininkas maloniai pasitiko mūsų delegaciją, papasakojo apie įvairius medienos apdirbimo būdus, ornamentų kilmę, siužetinius paveikslus, kaukes, skulptūras ir t. t. Visus mus nustebino darbų įvairovė bei autoriaus kūrybinis produktyvumas.

     Sugrįžę į biblioteką pasiruošėme savo kūrybiniams bandymams – sukurti knygos skirtuką. Mokytojos vaidmens ėmėsi Vilija Jocienė, kuri supažindino su technologine įranga, išsamiai paaiškino įvairius kūrybinius niuansus.  Skirtukui buvo privalomi du elementai: Tryškių herbo ir 2012 metais išleisto Lietuvos pašto ženklo su Tryškių bažnyčios varpine simboliai, visa kita – kūrėjų fantazija. Rezultatai nenuvylė – sukurta puiki knygų skirtukų kolekcija.

     Skirstytis neskubėjome. Suaugusieji pasklaidė senus albumus: „Tryškių apylinkės istorijos puslapiai“, „Tryškių bibliotekos metraštis“, „Tryškiai senose fotografijose ir dabar“, vaikus labiau domino naujausios knygos. Taigi, iš praeities į ateitį keliavome tikrai įdomiai. 

Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė J. Norvaišienė

 
Savanoris bibliotekoje