Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Būdami Telšių geležinkelio stotyje drąsiai galite pasiimti knygą iš bibliotekėlės

Būdami Telšių geležinkelio stotyje drąsiai galite pasiimti knygą iš bibliotekėlės

Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka partnerystėje su Radviliškio rajono savivaldybės viešąja biblioteka įgyvendina projektą „Keliauju su knyga“, kurio tikslas sukurti nemokamą knygų mainų tinklą Šiaurės Lietuvoje ir kartu formuoti dalinimosi įgūdžius, kūrybiškumą, skaitymo skatinimą
Organizacijos „Dalinkis knyga“ tikslas – skatinti žmonių raštingumą ir paversti skaitymą kasdieniu malonumu. Įvairiuose miestuose kuriamos mažos, medinės bibliotekėlės, kurios yra atviros visiems norintiems pasiimti ar pasidalinti knyga.


Jau keletą metų gyvuojančio projekto „Keliauju su knyga“ misija – sukurti Šiaurės Lietuvoje knygų mainų tinklą. Šiai misijai įgyvendinti, projekto metu Šiaurės Lietuvoje įsikūrusių miestų ir miestelių autobusų stotyse įrengta 12 medinių bibliotekėlių.
Nors organizacija „Dalinkis knyga“ dar ganėtinai trumpai vykdo savo veiklą, tačiau galima džiaugtis, jog net dvylikos rajonų bibliotekos, tarp jų ir Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka, su dideliu noru savo miestus ir miestelius papuošė mažu išminties ir žinių šaltiniu – mediniu knygų nameliu.
Visos dvylika bibliotekėlių turi unikalius numerius ir yra užregistruotos specialiame žemėlapyje. Kiekvienoje bibliotekėlėje žmonės jau gali palikti savo perskaitytas ir pasiimti kitas, įdomias knygas.
Projekto rezultatas - įrengta bibliotekėlė Telšių geležinkelio stotyje. „Keliaukite, skaitykite ir dalinkitės knygomis“, - sako direktorė Jolanta Sutkutė. Jeigu Jus sudomino „Dalinkis knyga“ veikla, daugiau informacijos ieškokite www.dalinkisknyga.lt
Nuotr. Vidos Urnikienės

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje