Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Kviečiame registruotis į „Didžiojo knygų pristatymo konkurso“ atrankinį turą!

Kviečiame registruotis į „Didžiojo knygų pristatymo konkurso“ atrankinį turą!

Jau tradiciniu tapęs „Didysis knygų pristatymo konkursas" vėl grįžta!

Konkursu kaip ir kasmet siekiama populiarinti kokybišką bei vertingą lietuvių ir užsienio šalių įvairių žanrų literatūrą vaikams, skatinti moksleivių kūrybiškumą, ugdyti gebėjimą kritiškai vertinti, atsirinkti knygas; didinti susidomėjimą knygomis ir skaitymu.
Konkurso apimtys kasmet plečiasi, daugėja jaunimo, norinčio kūrybingai pristatyti mėgstamas knygas savo bendraamžiams ir draugams. Šiemet konkurse dalyvauja dar daugiau bibliotekų iš Akmenės, Joniškio, Kelmės, Mažeikių, Pakruojo, Plungės, Telšių, Šiaulių rajonų, Panevėžio apskrities ir Šiaulių miesto, kuriose vyks atrankiniai konkurso turai.
Nori dalyvauti konkurse? Tai labai paprasta – registruokis į konkursą vienas ar kartu su draugų, bendraklasių grupe (ne daugiau nei 5 asmenys), parenk 5 minučių trukmės patikusios knygos pristatymą ir laimėk vertingų prizų!

Iki spalio 21 d. kviečiame moksleivius registruotis į konkurso atrankinį turą Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje el. pašto adresu  Šis elektroninio pašto adresas yra apausogtas nuo spambots. Peržiūrėjimui reikia įjungti JavaScript. arba telefonu (8 444) 53970. Atrankinis turas vyks  spalio 24d. 12 val.-I-IV kl., 14 val. V-XII kl. mokiniams.

Originaliausius pristatymus atrinks kompetentinga vertinimo komisija pagal šiuos kriterijus:

• knygos vertės, autoriaus ir iliustracijų atskleidimas;

• pristatymo kūrybiškumas, originalumas, išradingumas;

• gebėjimas atsirinkti vertingą literatūros kūrinį;

• komunikacija su auditorija;

• retoriniai ir vaidybiniai gebėjimai;

• asmeninės patirties, apsiskaitymo demonstravimas.

Atsižvelgus į konkurso dalyvių pasirodymus, gali būti skiriami įvairūs papildomi apdovanojimai, pavyzdžiui, už originalumą, už novatoriškumą, už meniškiausiai pristatytą knygą ir t. t.

Atrankinių turų nugalėtojai (po tris iš kiekvienos bibliotekos: 1 dalyvis (ar dalyvių grupė) iš I–IV klasių, 1 – iš V–VIII klasių ir 1 – iš IX–XII klasių) deleguojami į baigiamąjį turą, kuris vyks Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje lapkričio 14 d.

Daugiau informacijos tel. (8 41) 52 50 02. 

image001







image002

 
Savanoris bibliotekoje