Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Piešiu pasaką

Piešiu pasaką

     Vasario 23 dieną baigsis mėnesį trukęs LRT rengiamas vaikų piešinių konkursas „Piešiu pasaką“. Ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikai kviečiami nupiešti savo mėgstamą ar įsivaizduojamą pasaką. Atrinkti darbai taps LRT RADIJO laidos „Vakaro pasaka“ garso įrašų, skelbiamų LRT mediatekoje, iliustracijomis. Kiekvieną vakarą gražiausias įvairių pasaulio tautų pasakas, šiuolaikinių lietuvių ir užsienio rašytojų knygas skaito žinomi Lietuvos aktoriai.

     Vakar Tryškių miestelio bendruomenės vaikų dienos centro vaikai su vadove Rima Petrauskiene atskubėjo į biblioteką, kad suspėtų dalyvauti konkurse. Pakalbėję apie šiuo metu vykstančias Lietuvių kalbos dienas LRT mediatekoje pasirinkome ir klausėmės lietuvių autorių pasakų – Vytauto V. Landsbergio „Pūkis karalius“ ir Dovilės Zavedskaitės „Lietus ir skafandras“. Ne vienas jau buvo spėję perskaityti šias Metų knygų rinkimuose dalyvaujančias knygas ir pareikšti savo nuomonę. Beveik vieningai pasirinkta iliustruoti „Lietų ir skafandrą“.

     O šiandien bibliotekoje lankėsi Tryškių darželio vyriausieji – „Pelėdžiukų“ grupė. Pasiklausę Pauliaus Norvilos linksmos pasakaitės „Strykt pastrykt“  vaikai rimtai ėmėsi iliustratorių vaidmens. Vaikų piešiniai keliaus į Vilniaus knygų mugėje esantį LRT stendą. Bandysime laimę konkurse.

Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje