Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ĮGYVENDINAMI TARPTAUTINIAI PROJEKTAI

*VšĮ Vaikų ir jaunimo centras „Džiaugsmo slėnis“ (www.stovykladraugai.lt) kovo 22–23 d. organizavo tarptautinių jaunimo mainų projekto „Mission - Less Waste" išankstinį projektinį vizitą. Į susitikimą atvyko partneriai iš Lietuvos, Latvijos, Turkijos, Gruzijos, o nuotoliniu būdu prisijungė Lenkijos ir Bulgarijos organizacijos atstovai.
Projekto tikslas – keisti jaunų žmonių elgesį, kuriant sveiką ir švarią aplinką, ugdant tausojančius įpročius, siekti ekologiško ir tvaraus gyvenimo būdo. Susitikimo moderatoriumi buvo pakviestas Kakha Mchedlishvili (Gruzija), savo srities (ekologija, klimato kaita, aplinkos taršos mažinimo klausimai) profesionalas, su dalyviais pasidalijęs ir savo žiniomis bei patirtimi.
Susitikimas vyko Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje. Aptarti svarbiausi klausimai, susiję su jau šią vasarą Renave, Mažeikių rajone, vyksiančiu jaunimo mainų projektu, į kurį susirinks 42 užsienio šalių ir Lietuvos jaunuoliai.
Projektas bendrai finansuojamas pagal Europos Sąjungos Erasmus+ programą.
*Švedijos nevyriausybinė organizacija Goodness of People (juos rasite facebooke Goodness of People Sweden) su Lietuvoje veikiančiu partneriu VšĮ Vaikų ir jaunimo centru „Džiaugsmo slėnis“ kovo 25–26 d. organizavo tarptautinių jaunimo mainų projekto „You Can Make Greener Life“ išankstinį planavimo vizitą. Į susitikimą atvyko projekto partneriai iš Lietuvos, Švedijos, Lenkijos, Gruzijos, o nuotoliniu būdų prisijungė Ispanijos, Portugalijos ir Latvijos atstovai.
Projekto tikslas – didinti jaunimo ekologinį sąmoningumą ir žmogaus veiklos pasaulio mastu suvokimą bei prisidėti prie aplinkosaugos problemų sprendimo ir žalos aplinkai mažinimo. Susitikimo moderatoriumi pakviestas Kakha Mchedlishvili (Gruzija), savo srities (ekologija, klimato kaita, aplinkos taršos mažinimo klausimai) profesionalas, su dalyviais pasidalijęs ir savo žiniomis bei patirtimi.
Susitikimas vyko Telšių r. sav. Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje. Aptarti svarbiausi klausimai, susiję su jau šią vasarą Renave, Mažeikių r., vyksiančiu jaunimo mainų projektu, į kurį susirinks per 40 užsienio šalių ir Lietuvos jaunuolių.
Projektas bendrai finansuojamas pagal Europos Sąjungos Erasmus+ programą.
*Labdaros ir paramos fondas „G vaikų pasaulis“ (www.gvaikupasaulis.lt) kovo 28–29 d. įgyvendino tarptautinių jaunimo mainų projekto „BEE Active, BEE Useful, BEE Eco“ išankstinio planavimo vizitą. Į susitikimą atvyko projekto partneriai iš Lietuvos, Turkijos ir Italijos, o nuotoliniu būdu prisijungė Kipro, Kroatijos ir Graikijos organizacijų atstovai.
Projekto tikslas – didinti jaunų žmonių supratimą apie verslo galimybes, nukreipti jaunimą į sąmoningą verslumo įgūdžių įgijimą, skatinti plėtoti savo idėjas, realizuoti jas darbo rinkoje. Susitikimą moderavo Eimantė Kliknaitė, kilusi iš Telšių, VšĮ „Socialiniai žingsniai“ direktorė, kuriai verslo pagrindų, socialinio verslo kūrimo temos – įdomios, prasmingos, jomis Eimantė su jaunimu dalijasi jau trečius metus.
Susitikimas vyko Telšių r. sav. Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje. Aptarti svarbiausi klausimai, susiję su jau šią vasarą Renave, Mažeikių r., vyksiančiu jaunimo mainų projektu, į kurį susirinks 42 užsienio šalių ir Lietuvos jaunuoliai.
Projektas bendrai finansuojamas pagal Europos Sąjungos Erasmus+ programą.
Daugiau nuotraukų:
 
 
Savanoris bibliotekoje