Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ATIDARYTA MOKYTOJOS VAIDOS ŠEPIKAITĖS TAPYBOS PARODA

Jaukus, nuoširdus vakaras bibliotekoje. Laikas su akvarele ir meniškų kūrinių autore. Į Telšių meno mokyklos Dailės skyriaus mokytojos Vaidos Šepikaitės tapybos darbų parodos „Medžiai + peizažai ir moteris“ atidarymą atvyko nemažai buvusių ir dabartinių mokinių, mokytojų, kolegų, giminaičių. Kiekvienas, sveikindamas dailininkę, ją apibūdino: geras ir nuoširdus žmogus, gražioji mūsų mokytoja, linksma ir kartais pašėlusi draugė, atsidavusi savo darbui ir pomėgiui... 32 metus V. Šepikaitė dirba Dailės mokyklos, kuri ne kartą keitė pavadinimą ir vietą, mokytoja. Tuo pačiu metu mokė vaikus „Džiugo“ mokykloje, „Eglutės“ ir „Berželio“ darželiuose.
„Po daug metų pedagoginio darbo atsirado laiko pažaisti ir išbandyti skirtingas liejimo technikas su skirtingos rūšies akvarelėmis ir skirtingo tankio popieriumi. Akvarelės liejimas – tai tarsi žmogaus, teptuko ir dažų draugystė. Parodoje nutariau rodyti mažo formato darbus. Daugiausia galite matyti pavaizduotus debesis ir dangų. Debesų lengvumas ir žavesys, spalvos ir grožis man primena akvarelės liejimą. Teptuko potėpiai – tarsi debesų spalvinis žaismas ir nenusakomas paslaptingumas, o moters portretai – tarsi nusileidę žemės angelai“, – pasakojo parodos autorė.
Norėdama vakarui suteikti žaismingumo, mokytoja Vaida kiekvienam pasiūlė išrinkti labiausiai patikusį parodos kūrinį ir už jį „balsuoti“ jos Facebook paskyroje.
Pasak dailininkės, surengus tiek daug vaikų kūrybos parodų, turbūt jau atėjo laikas pačiai sau. Ji nuoširdžiai dėkojo visiems: kai nesitiki, kad tiek susirinks, prisimins ir įvertins, šis laikas yra tarsi didžiausia dovana.
Daugiau nuotraukų:
 
 
 
Savanoris bibliotekoje